Tot mai vigilenți la granița Uniunii Europene! Cărţi de identitate false, descoperite la control de polițiștii de frontieră de la Botoșani!

Tot mai vigilenți la granița Uniunii Europene! Cărţi de identitate false, descoperite la control de polițiștii de frontieră de la Botoșani!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunse asupra a doi cetăţeni moldoveni, cinci cărţi de identitate false care urmau a fi folosite în Germania!

În data de 06 noiembrie a.c, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, ca pasageri în două autoturisme cu destinaţia Germania, S.I., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 25 de ani şi C.T., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 36 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, poliţiştii de frontieră au descoperit asupra celor doi bărbaţi, ascunse și nedeclarate, cinci cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române!

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentele în cauză sunt false.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că documentele de identitate au fost procurate de la un conațional, plătind suma de 200 de euro pentru fiecare și urmau să fie folosite pe teritoriul Germaniei, pentru ocuparea mai facilă a unor locuri de muncă.

“În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a explicat purtătorul de cuvânt S.T.P.F. Botoşani, comisar de poliţie Minodora Răcnea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
108

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
75

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
240

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...