Tânăr de 19 ani din Botoșani, transferat cu elicopterul la București, după ce a înghițit 16 pastile de paracetamol

Tânăr de 19 ani din Botoșani, transferat cu elicopterul la București, după ce a înghițit 16 pastile de paracetamol

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din județul Botoșani, a ajuns în stare critică la Spitalul „Sf. Spiridon” din municipiul Iași, după ce a înghițit 16 pastile de paracetamol.

Acesta era răcit și a crezut că, dacă își administrează un număr atât de mare de comprimate, simptomele vor fi diminuate, fără efecte adverse.

Potrivit Dianei Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, tânărul a fost internat vineri noaptea la secţia ATI a spitalului.

Student la Iași, tânărul a început să se simtă rău, apoi a solicitat o ambulanță. Ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, starea lui s-a înrăutățit, implicând insuficienţă hepatică fulminantă toxică, astfel că medicii au decis transferul spre o clinică de specialitate din București.

Un elicopter al SMURD l-a preluat și l-a transportat pe botoșănean, duminică, urmând ca acesta să fie tratat cu prioritate la Spitalul Fundeni din Capitală.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte accidente de muncă petrecute într-o lună. Amenzi de peste 100.000 de lei date de ITM

astăzi, 11:02
14

În cursul lunii iunie, în domeniul Relaţii de Muncă au fost efectuate controale la un număr de 72 angajatori, cu un număr de 8373 salariaţi din care 3853  femei. Au fost constata...

Și în perioada pandemiei salariile bugetarilor au continuat să crească

astăzi, 10:50
97

Fie vreme bună sau rea, pandemie sau nu, bugetarilor continuă să le crească salariile. Institutul Naţional de Statistică a făcut public raportul privind salariile pe luna mai, care arată că, ...

Tupeu în trafic. Dosar penal pentru un tânăr care a condus fără permis și alcoolizat

astăzi, 10:39
42

Miercuri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Corlăteni, au oprit pentru control un autoturism,...