Tânăr de 19 ani din Botoșani, transferat cu elicopterul la București, după ce a înghițit 16 pastile de paracetamol

Tânăr de 19 ani din Botoșani, transferat cu elicopterul la București, după ce a înghițit 16 pastile de paracetamol

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din județul Botoșani, a ajuns în stare critică la Spitalul „Sf. Spiridon” din municipiul Iași, după ce a înghițit 16 pastile de paracetamol.

Acesta era răcit și a crezut că, dacă își administrează un număr atât de mare de comprimate, simptomele vor fi diminuate, fără efecte adverse.

Potrivit Dianei Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, tânărul a fost internat vineri noaptea la secţia ATI a spitalului.

Student la Iași, tânărul a început să se simtă rău, apoi a solicitat o ambulanță. Ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, starea lui s-a înrăutățit, implicând insuficienţă hepatică fulminantă toxică, astfel că medicii au decis transferul spre o clinică de specialitate din București.

Un elicopter al SMURD l-a preluat și l-a transportat pe botoșănean, duminică, urmând ca acesta să fie tratat cu prioritate la Spitalul Fundeni din Capitală.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
7

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
29

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
27

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...