Tânăr de 19 ani din Botoșani, transferat cu elicopterul la București, după ce a înghițit 16 pastile de paracetamol

Tânăr de 19 ani din Botoșani, transferat cu elicopterul la București, după ce a înghițit 16 pastile de paracetamol

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din județul Botoșani, a ajuns în stare critică la Spitalul „Sf. Spiridon” din municipiul Iași, după ce a înghițit 16 pastile de paracetamol.

Acesta era răcit și a crezut că, dacă își administrează un număr atât de mare de comprimate, simptomele vor fi diminuate, fără efecte adverse.

Potrivit Dianei Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, tânărul a fost internat vineri noaptea la secţia ATI a spitalului.

Student la Iași, tânărul a început să se simtă rău, apoi a solicitat o ambulanță. Ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, starea lui s-a înrăutățit, implicând insuficienţă hepatică fulminantă toxică, astfel că medicii au decis transferul spre o clinică de specialitate din București.

Un elicopter al SMURD l-a preluat și l-a transportat pe botoșănean, duminică, urmând ca acesta să fie tratat cu prioritate la Spitalul Fundeni din Capitală.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Poveste de iarnă

Marţi, 10 Decembrie 2019
165

A fost o reală plăcere să citim aceste rânduri pe care le-am găsit în cutia poștală on-line: “Bună ziua! Mă alătur și eu celor care iubesc poezia, scriu poezie și citesc r...

Părinții primesc zile libere dacă sunt închise școlile din cauza vremii

Marţi, 10 Decembrie 2019
207

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport favorabil proiectului de lege privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia &icir...

Ce nu vă spun vânzătorii din magazine: Smart TV-urile, o poartă pentru hackerii care vor să intre în casa dumneavoastră

Marţi, 10 Decembrie 2019
457

FBI avertizează că unele dintre tehnologiile cu care sunt echipate aceste televizoare ar putea fi folosite pentru spionaj, scrie Futurism.com.Tehnologia modernă ne face viaţa mult mai uşoară...