Și-a falsificat permisul de conducere, dar a fost descoperit!

Tânărul a spus că intenţiona să se angajeze la o firmă de transport persoane, însă nu deţinea permis de conducere categoria D, fapt pentru care a apelat la o persoană pe care nu o cunoaşte, pentru a-i procura un alt permis de conducere, pentru toate categoriile, în schimbul sumei de 350 euro.

Și-a falsificat permisul de conducere, dar a fost descoperit!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au depistat un tânăr cu dublă cetăţenie română - R. Moldova, care a prezentat la control un permis de conducere fals, întrucât cel obţinut legal nu putea fi folosit pentru a conduce microbuz transport persoane.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, un bărbat cu dublă cetăţenie română - Republica Moldova, V.D., în vârstă de 27 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total. Totodată, la verificări s-a stabilit faptul că tânărul a obţinut legal dreptul de a conduce, dar numai pentru categoriile B şi C, iar pentru microbuzul la volanul căruia se afla, avea nevoie de permis categoria D.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că intenţiona să se angajeze la o firmă de transport persoane, însă nu deţinea permis de conducere categoria D, fapt pentru care a apelat la o persoană pe care nu o cunoaşte, pentru a-i procura un alt permis de conducere, pentru toate categoriile, în schimbul sumei de 350 euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals şi fals privind identitatea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
65

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
500

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
172

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...