Sancționată pentru că fuma în curtea Maternității Botoșani!

Polițiștii locali au verificat șapte agenți economici din municipiul Botoșani, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale atât clienților, cât și patronilor. Vizate au fost barurile, dar și unitățile sanitare. 

Sancționată pentru că fuma în curtea Maternității Botoșani!

La începutul acestei săptămâni, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială a Poliției Locale Botoșani, au desfășurat o acțiune, pe linia respectării prevederilor Legii nr. 349/2002 – pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Vizate au fost barurile, dar și unitățile sanitare.

Astfel, au fost verificați, 7 agenți economici situați în diferite zone ale municipiului și aplicate 3 sancțiuni contravenționale atât clienților, cât și agenților economici.

În cazul unităților sanitare, o singură persoană a fost surprinsă în timp ce fuma în curtea Secției de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati, fiind dispusă sancționarea acesteia.

"Având în vedere că amintita lege interzice fumatul în spațiile publice închise, în unitățile sanitare și de învățământ, în locurile de joaca pentru copii precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului, având ca scop protejarea sănătății persoanelor de efectele nocive ale fumatului, prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor și asigurarea unui nivel adecvat al calității vieții, polițiștii locali vor continua și în perioada următoare acțiunile pe această linie, vizate vor fi și locurile de joacă pentru copii", au precizat reprezentantii Poliției Locale Botoșani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tribunalul din Btoșani își deschide porțile pentru curioși, la finalul săptămânii

astăzi, 13:22
28

La data de 25 octombrie a fiecărui an, în întreaga Europă este sărbătorită ”Ziua Europeană a Justiţiei Civile”.Cu acest prilej, Tribunalul Botoşani organizeaz...

Dosar penal pentru un tânăr din județ. Ce nereguli avea mașina pe care o conducea

astăzi, 12:37
145

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Mihăileni aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul judeţean DJ29C, au identific...

Pescuitul ilegal, sancționat de jandarmii de la Botoșani

astăzi, 11:36
247

În urma verificărilor efectuate în habitatele piscicole naturale din județul Botoșani la sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii de la Botoșani au aplicat 18 sancțiuni ...