Sancționată pentru că fuma în curtea Maternității Botoșani!

Polițiștii locali au verificat șapte agenți economici din municipiul Botoșani, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale atât clienților, cât și patronilor. Vizate au fost barurile, dar și unitățile sanitare. 

Sancționată pentru că fuma în curtea Maternității Botoșani!

La începutul acestei săptămâni, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială a Poliției Locale Botoșani, au desfășurat o acțiune, pe linia respectării prevederilor Legii nr. 349/2002 – pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Vizate au fost barurile, dar și unitățile sanitare.

Astfel, au fost verificați, 7 agenți economici situați în diferite zone ale municipiului și aplicate 3 sancțiuni contravenționale atât clienților, cât și agenților economici.

În cazul unităților sanitare, o singură persoană a fost surprinsă în timp ce fuma în curtea Secției de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati, fiind dispusă sancționarea acesteia.

"Având în vedere că amintita lege interzice fumatul în spațiile publice închise, în unitățile sanitare și de învățământ, în locurile de joaca pentru copii precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului, având ca scop protejarea sănătății persoanelor de efectele nocive ale fumatului, prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor și asigurarea unui nivel adecvat al calității vieții, polițiștii locali vor continua și în perioada următoare acțiunile pe această linie, vizate vor fi și locurile de joacă pentru copii", au precizat reprezentantii Poliției Locale Botoșani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
296

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
49

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
429

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...