Rafalele iau pe sus acoperișuri și stâlpi electrici. Tot mai multe intervenții ale pompierilor

Rafalele iau pe sus acoperișuri și stâlpi electrici. Tot mai multe intervenții ale pompierilor

Furtuna începe să creeze pagube semnificative în județ. Luni, spre orele amiezii, pompierii au fost solicitați atât în municipiul Botoșani, cât și în municipiul Dorohoi, pentru degajarea unor părți de acoperiș desprinse de rafale, dar și pentru remedierea disconforturilor create de stâlpi smulși de vânt, în județ.

Mai întâi, un echipaj al Detașamentului din Dorohoi s-a deplasat pe Bulevardul Victoriei, la nr. 35, în jurul orei 11:00, apoi un echipaj al Garnizoanei de Intervenții din Botoșani a fost direcționat spre strada Împărat Traian din municipiul-reședință de județ, în jurul orei 11:25, în ambele cazuri, pentru degajarea unor elemente de pe acoperișuri de bloc.

În total, sunt patru intervenții similare ale pompierilor, în mai puțin de patru ore, alte două situații asemănătoare având loc pe Bulevardul Eminescu și în Primăverii, în municipiul Botoșani.

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo prognozate, până la această oră, la dispeceratul integrat al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență – Serviciul de Ambulanță Județean Botoșani s-au înregistrat opt apeluri.

„Cetățenii au semnalat faptul că vântul puternic a desprins o parte din acoperișurile a patru blocuri din municipiile Dorohoi și  Botoșani, a rupt mai multe fire electrice la Flămânzi și Hudești și un stâlp de telefonie la Cătămărăști Deal. Pentru înlăturarea elementelor de acoperiș au intervenit pompierii militari de la Botoşani și Dorohoi. În celelalte situații au intervenit pompierii voluntari și echipe ale furnizorului de energie electrică”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Amintim că județul Botoșani se află sub Cod portocaliu de vijelii până în această seară, la ora 18:00, vântul atingând viteze de până la 100 de km/h, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
30

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
131

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
80

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...