Polițiștii botoșăneni avertizează: Atenție la infractorii voiajori!

În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!      

Polițiștii botoșăneni avertizează: Atenție la infractorii voiajori!
Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 Hlipiceni au depistat luni, pe raza comunei Suliţa, un autoturism condus de un bărbat de 57 de ani, din judeţul Buzău, în care se mai afla un pasager, în vârstă de 27 de ani, din judeţul Prahova.
 
Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat asupra celor doi un inel din metal galben, cu privire la care exista suspiciunea că este folosit în comiterea de acte infracţionale, constând în aceea că bărbaţii îl ofereau cetăţenilor sub pretextul că au rămas fără combustibil, urmând ca ulterior să negocieze contravaloarea acestuia. 
 
În urma controlului autoturismului, nu au fost identificate alte bunuri sau valori de interes.
 
Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, care urmează să fie soluţionat procedural.
 
Infractorii voiajori dispun de mijloace de transport şi îşi adaptează activitatea infracţională în funcţie de vulnerabilităţile identificate în teren. Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte, culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare. 
   
Pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor comise de infractorii voiajori, poliţiştii botoşăneni le recomandă cetăţenilor: 
-să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase 
-să nu dea curs unor oferte constând în vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic sau bijuterii din diverse metale direct la domiciliu. Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din imobil
 
În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!      

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
615

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
131

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
83

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...