Polițiștii botoșăneni au băgat după gratii un șofer!

Botoșăneanul în vârstă de 55 de ani a urcat la volan la numai o zi după ce fusese depistat conducând mașina sub influența băturilor alcoolice. Deși avea permisul suspendat, bărbatul a ignorat toate avertismentele, inclusiv faptul că pe numele său fusese deschis un dosar penal. Surpriza polițiștilor a venit însă în momentul în care l-au testat pe șofer cu etilotestul.

Polițiștii botoșăneni au băgat după gratii un șofer!
Poliţiştii Biroului Rutier aflaţi, sâmbătă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control  pe strada Bujorului din municipiul Botoşani un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani.
 
S-a procedat la testarea alcoolscopică a conducătorului auto, rezultând valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
 
A doua zi, bărbatul a fost depistat din nou de un echipaj de poliţie, pe strada Tudor Vladimirescu, în timp ce se deplasa în calitate de conducător auto, având permisul de conducere suspendat. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică, valoarea rezultată fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
"Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii au emis pe numele bărbatului ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani. În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis", a precizat inspector de poliție Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
135

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
275

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...