Poliția Botoșani, avertisment pentru șoferi: Adaptați viteza la condițiile meteo și respectați indicațiile polițiștilor rutieri!

În contextul avertizărilor meteorologice - Cod Galben - de precipitaţii abundente sub incidenţa cărora se regăseşte judeţul Botoşani, poliţiştii botoşăneni vor fi prezenţi la datorie şi pregătiţi să intervină alături de alte forţe ale MAI, autorităţi publice locale şi voluntari.  

Poliția Botoșani, avertisment pentru șoferi: Adaptați viteza la condițiile meteo și respectați indicațiile polițiștilor rutieri!
În această după-amiază, 15 poliţişti rutieri vor acţiona în dispozitiv şi vor fi prezenţi pe drumurile naţionale şi judeţene. Totodată, aceştia vor supraveghea traficul rutier şi vor îndruma conducătorii auto în cazul în care anumite străzi sau porţiuni de drumuri publice vor fi restricţionate sau închise temporar circulaţiei rutiere.
 
"Atragem atenţia conducătorilor auto să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo şi de drum şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren, în cazul restricţionării sau interzicerii circulaţiei pe anumite sectoare de drum", precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Maria Carp.

Amintim că județul Botoșani se află sub atenționare de COD GALBEN în intervalul 8 iulie, ora 11 – 10 iulie, ora 21. Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 600 de polițiști vor acționa în acest weekend în Botoșani

astăzi, 16:14
8

În minivacanța prilejuită de sărbătorirea Rusaliilor, polițiștii botoșăneni împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribu...

Bărbat de peste 150 de kg adus la spital de pompieri

astăzi, 15:24
118

Un bărbat de peste 150 de kilograme a ajuns la spital în această dimineață. Din cauza probelemelor respiratorii pe care acesta le acuza, familia a apelat la 112 pentru a cere ajutorul cadrel...

Băiat de 13 ani la spital, după un accident cu bicicleta

astăzi, 15:20
144

Vineri după-amiază, în localitatea Todireni, un echipaj mixt polițist-jandarm a acordat sprijin personalului medical de pe ambulanță în cazul unui băiat în vârstă de 13 ...