Păcatele tinereții: O poveste de dragoste terminată în glod, după o noapte de urmăriri ca în filme și sărit garduri prin grădini

Păcatele tinereții: O poveste de dragoste terminată în glod, după o noapte de urmăriri ca în filme și sărit garduri prin grădini

Un scenariu demn de filmele cu Sherlock Holmes și James Bond a avut loc la mijlocul acestei săptămâni la Botoșani, avându-i protagoniști pe mai mulți tineri din Flămânzi. După cum a povestit unul dintre tineri, în seara de 2 ianuarie, în fața pizzeriei Magnifiq din Flămânzi, a fost furată o mașină, eveniment care a avut loc în jurul orei 21:15.

Proprietarul a cerut ajutor în primul rând din partea polițiștilor, dar, cum a înțeles că fiecare secundă este prețioasă, nu a stat prea mult pe gânduri, și a cerut și ajutorul unui grup de tineri iubitori de mașini din Flămânzi, care comunicau de obicei pe grupurile de socializare informații despre inovații din tehnica auto.

Cererea de ajutor din partea tânărului nu a rămas fără răspuns, așa că în cel mai scurt timp s-au mobilizat nu mai puțin 5 mașini din acel grup, care au început căutările prin orașele învecinate, până au ajuns în municipiul Botoșani.

În jurul orei 00:15, 3 mașini s-au reîntors din lunga căutare prin municipiul Botoșani, axând căutările în zonele apropiate orașului Flămânzi. “În jurul orei 00:25 am primit o informație cum că mașina s-ar fi aflat în Cătămărăști Deal, îndreptându-se către Botoșani, în mașina furată aflându-se 2 persoane. În aceste condiții, cele 2 mașini rămase în Botoșani s-au îndreptat către Cătămărăști dar nu au găsit nimic” a povestit tânărul.

La ora 1:07 proprietarul mașinii este sunat chiar de către autor, acesta încercând să-l convingă că a greșit și că i-a furat mașina pentru că s-a certat cu iubita lui, și a luat-o pentru a merge la ea.

Proprietarul i-a propus să se întâlnească pentru ași recupera mașina, dar tânărul amorez a început să spună ba că este în Flamânzi, ba că se afla în Frumușica. Într-un final, o mașină din grupul de detectivi format ad-hoc a indentificat autoturismul deplasându-se dinspre Copălău spre Flamanzi, iar la ora 1:16 a pornit în urmărire sa, după ce a anunța grupul, aflat în teleconferință intreaga noapte, dar și poliția.

“Autorul, văzând că este urmărit de o mașina din spate, a intrat pe o stradă lăturalnică, respectiv strada Tamba din Flămanzi, și și-a continuat goana. O persoană din mașina care urmarea autorul fiind în telefon cu poliția, le-a dat indicațiile necesare, ajungând să se întâlnească la mijlocul străzii. Văzând că nu are nicio scăpare, autorul a abandonat mașina, fugind împreună cu cea de-a doua persoana din mașina prin grădini. Am pornit cu toții în urmărirea lor, dar neavând lanterne era o căutare în zadar. Îi puteam doar speria că sunt căutați. Într-un final persoana care era pe scaunul din dreapta al mașinii furate s-a predat venind la mașina și spunând "Gata, nu mai pot, m-am saturat de sărit garduri. Uitați ce m-am murdărit de glod pe palme". Am continuat să-l căutam pe șoferul mașinii, cel care de fapt a furat-o, împreună cu poliția până in jurul orei 5, când ne-am dat bătuți”

, a mai povestit tânărul.

În prezent, Poliția efectuează cercetări pentru stabilirea exactă a cauzei care a dus la producerea incidentului, fiind reținut autorul faptei.

“În cursul zilei de ieri, polițiștii au emis ordonanța de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 19 ani din comună Prajeni, bănuit de comiterea faptei sus menționate. În urmă probatoriului administrat a rezultat că în seară de 02.01.2020 acesta a sustras un autoturism parcat în față unui local de alimentație publică din orașul Flămânzi, lăsat neasigurat, cu motorul pornit și cheile în contact. Ulterior, în jurul orei 01.oo, autoturismul respectiv a fost depistat de polițiști pe o stradă din orașul Flămânzi, s-a efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea. Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia, fiind interceptat în scurt timp. A fost identificat unul dintre cei doi ocupanți ai vehiculului, celălalt reușind să se sustragă urmăririi.  În cursul zilei de 03.01.ac, a fost identificat și cel de-al doilea tânăr, iar în urmă cercetărilor efectuate s-a stabilit că este persoană care a condus autoturismul respectiv. În cauza se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt în scop de folosință, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani”

, a declarat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
476

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
64

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
81

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...