O nouă metodă de înșelăciune face ravagii în România

Escrocii au reușit dintotdeauna să facă un veritabil stil de viață din a obține venituri ilicite pe seama naivității semenilor.

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii în România

Una dintre metodele folosite de infractori pentru a-şi rotunji veniturile, care prinde foarte bine îndeosebi la doamne şi domnişoare, este aceea a păcălirii acestora sub pretextul oferirii de bijuterii drept pomană.

Astfel, persoanele care pretind că doresc să ofere de pomană bijuterii din aur pentru regele Cioabă, abordează femeile pe stradă ori în parcuri. Le conving să-şi dea jos bijuteriile personale pentru a le proba pe cele oferite şi împachetează podoabele acestora în şerveţele sau batiste. Profitând de neatenţia victimelor, escrocii înlocuiesc şerveţelele cu altele, în care se află monede ori obiecte fără valoare.

Polițiștii din Brăila, de exemplu, informează că o femeie în vârstă de 76 de ani s-a ales cu o pagubă de 3000 lei, după ce a fost păcălită că urmează să primească bijuterii drept pomană. Femeia le-a relatat poliţiştilor că în data de 18.04.2019, în timp ce se afla într-un parc din municipiul Brăila, a fost abordată de o femeie care s-a oferit să îi dea de pomană bijuterii. Aceasta i-a scos podoabele personale de pe degete şi de la urechi, i le-a împachetat într-o batistă şi i le-a pus în geantă alături de bijuteriile oferite, scrie realitateadebraila.net.

După plecarea “binefăcătoarei”, femeia a constatat că în batista în care credea că  i-au fost puse bijuteriile erau doar şerveţele şi o monedă, iar din geantă îi lipsea şi un plic în care avea 800 lei şi 10 euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
42

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
43

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii SVSU Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
46

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...