NASA: În această toamnă, un asteroid masiv va trece foarte aproape de Pământ!

NASA: În această toamnă, un asteroid masiv va trece foarte aproape de Pământ!

Un asteroid masiv va trece pe lângă Pământ, în această toamnă, iar ca în orice astfel de eveniment ceresc, există riscul să-și schimbe traiectoria și să se prăbușească pe Terra.

Bucata de rocă are un diametru de 340 de metri și o greutate de 55 de miliarde de kilograme. Dacă se va prăbuși, va genera o putere de 2.700 de megatone de TNT.

Potrivit NASA, această trecere a asteroidului pe lângă planeta noastră este prima dintre cele 165 de apropieri ale unor corpuri cerești care vor avea loc între 2019 și 2116, notează Digi24.ro.

În urmă cu o lună, un asteroid de dimensiunile unei mașini a intrat în atmosfera terestră și a luat foc, la sud de Puerto Rico.

Astronomii au observat asteroidul de dimensiunea unei mașini cu doar câteva ore înainte de a intra în atmosfera Pământului la, 380 km sud de orașul San Juan, capitala Puerto Rico, situată în Marea Caraibelor.

În ciuda faptului că asteroidul nu a reprezentat o amenințare pentru oameni, un astfel de eveniment se întâmplă rar: este a patra oară în ultimii 10 ani când astronomii au observat asteroidul chiar înainte de o eventuală coliziune cu Pământul.

Un alt meteorit care nu a fost observat de specialiști, în iarna anului 2013, cu greutate de aproximativ 10 tone, a ars în atmosferă deasupra Rusiei și Kazahstanului. Distrugerea meteoritului, care mai târziu a fost numită Celiabinsk, a provocat o explozie în atmosferă a cărei capacitate, potrivit mai multor estimări, depășește puterea bombei atomice care a căzut pe Hiroshima. La atingerea Pământului, undele de șoc de la meteorit au provocat daune considerabile, care au afectat mai mult de 1.500 de persoane.

Explozia meteoritului de la Celiabinsk a fost captată video și poate fi vizionată.  

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
78

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
30

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
204

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...