Incendiul de la depozitul de furaje, răzbunarea unui bărbat din Șendriceni!
UPDATE!

Polițiștii au reținut un bărbat de 38 de ani care, în noaptea de 9 spre 10 octombrie, pe fondul unui conflict mai vechi cu persoana vătămată, a dat foc depozitului de furaje din satul Carasa, comuna Corlăteni. Prejudiciul a fost estimat la 250.000 de lei. Pentru stingerea incendiului, 27 de pompieri au trudit mai bine de 11 ore!

Incendiul de la depozitul de furaje, răzbunarea unui bărbat din Șendriceni!
În cursul zilei de joi, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale nr. 4 Dorohoi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore faţă de un bărbat de 38 de ani, din localitatea Şendriceni, acesta fiind cercetat pentru comiterea unei infracţiuni de distrugere.
 
"Cu ocazia activităţilor investigative specifice efectuate de poliţişti a rezultat faptul că bărbatul, pe fondul unui conflict mai vechi, motivat de activităţile desfăşurate şi remuneraţia acordată, în noaptea de 9 spre 10 octombrie 2018 a provocat un incendiu la un depozit de furaje aparţinând persoanei vătămate, în gospodăria căreia a desfăşurat diverse activităţi lucrative", a precizat inspector de poliție Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.
 
În urma incendiului nu au rezultat victime omeneşti, fiind înregistrate doar pagube materiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la suma de 250.000 de lei.
 
În prezent, bărbatul se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere, în vederea luării măsurilor legale.

UPDATE, ora 13.55: Instanta de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă pentru o perioada de 30 de zile a bărbatului în vârstă de 38 de ani, din localitatea Şendriceni.


11 ore de luptă cu flăcările!

27 de pompieri au acționat, mai bine de 11 ore, pentru stingerea și înlăturarea efectelor incendiului declanșat în noaptea de marți spre miercuri, la un depozit de furaje de pe raza satului Carasa, comuna Corlăteni. Alarma s-a dat puțin după miezul nopții. Spre locul indicat s-au deplasat patru echipaje din cadrul Detașamentelor de Pompieri Dorohoi și Botoșani, cu patru autospeciale cu apă și spumă, precum și voluntarii din comună cu trei utilaje aparținând Primăriilor Corlăteni și Știubieni.

La sosirea salvatorilor la fața locului, ardea o cantitate mare de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la clădirile din gospodărie, precum și la mai multe autoturisme și utilaje agricole parcate în apropierea focarului. Intervenția a fost îngreunată pe de o parte, de cantitatea mare de furaje care întreținea arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate celelalte nutrețuri pentru ca incendiul să nu se extindă.

Flăcările au distrus hrana necesară pe timpul iernii pentru 60 de bovine.Pompierii au salvat casa și anexele gospodărești, trei tractoare, patru autoturisme și alte utilaje agricole. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1089

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
309

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
270

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...