Ești șofer? Te-ai gândit cu cine te întâlnești zi de zi în trafic?

Inconștiența unor șoferi nu are limite! În afară de faptul că își pun în pericol propria viața, ei devin adevărate bombe pentru conducătorii auto de bună credință, care nu au cum să bănuiască faptul că în mașina care circulă alături se află un șofer care abia se ține de volan. 

Ești șofer? Te-ai gândit cu cine te întâlnești zi de zi în trafic?
Poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat, vineri, pentru prevenirea abaterilor la legislaţia rutieră frecvent generatoare de accidente de circulaţie.
Oamenii legii au acţionat pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, ocazie cu care au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare, valoarea totală a acestora depăşind 28.000 de lei. Dintre acestea, 45 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, poliţiştii au reţinut şi 6 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
 
Vineri, pe raza localităţii Dersca, polițiștii au tras pe dreapta un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
 
A doua zi, poliţiştii oraşului Flămânzi au oprit pentru control pe drumul european DE 58  un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani. S-a procedat la testarea alcoolscopică a conducătorului auto, valoarea rezultată fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
 
În aceeași zi, poliţiştii oraşului Săveni au depistat pe raza localităţii Avrămeni un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat procedura recoltării probelor biologice de sânge. În cauză a fost întocmit un dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice.

Și polițiștii ieșeni au avut de a face cu un șofer botoșănean. Astăzi, tânărul de 24 de ani, din județul Botoșani, a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere, deoarece a condus un autoturism în oraşul Hârlău, fiind sub influența  alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest rezultând o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Radu Roșu, despre meciul CSM - Târgoviște: "Nici nu vreau să mă gândesc că nu vom câștiga"

astăzi, 20:27
63

CSM Botoșani se deplasează la Târgoviște, acolo unde vor da piept cu "lanterna roșie", CSU Târgoviște. Partida pare a fi una foarte simplă pentru Botoșani, având &ic...

Expoziție a terapiilor complementare, la Muzeul Județean din Botoșani

astăzi, 19:35
139

Vineri, 25 octombrie a.c., începând cu ora 12:00, va avea loc deschiderea oficială a Expoziției de terapii complementare, găzduită de Muzeul Județean Botoșani. Aceasta este organizat...

Prea multe locuri de muncă pentru absolvenții de liceu din Botoșani

astăzi, 18:35
470

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat  “Bursa locurilor de munca pentru absolventi”,  una dintre cele mai importante acţiuni implementate&...