Elevi de la un liceu din Botoșani, surprinși în timp ce aruncau petarde în fața unui magazin!

Doi liceeni din Botoșani au ajuns să dea explicații în fața polițiștilor după ce au fost suprinși în timp ce aruncau petarde în fața unui magazin.

Elevi de la un liceu din Botoșani, surprinși în timp ce aruncau petarde în fața unui magazin!

În data de 20 decembrie, în jurul orei 13:10, în timpul desfășurării activității de patrulare, o patrulă de polițiști locali a surprins doi adolescenți, în timp ce aruncau petarde în fața unui magazin de pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Botoșani. 

Polițiștii locali aflați în zonă au intervenit, deoarece era vorba despre constatarea unui flagrant al unei infracțiuni.

Adolescenții au fost conduși la sediul Poliției Locale în vederea identificării, în scurt timp ajungând și mama unuia dintre ei, dar care îl avea în grijă și pe celălalt adolescent.

Potrivit unui comunicat al Poliției Locale, Gabriel Eduard B. și Alin Valentin C. în vârstă de 14 ani, sunt elevi la Liceul cu Program Sportiv și au cumpărat petarde din Piața Centrală de la o persoană necunoscută, cu scopul de a menține ”tradiția”, ca în apropierea  sărbătorilor de iarnă să pocnească petarde.

"Din păcate, nu sunt singurii care înțeleg să se distreze în acest fel, fiind o caracteristică specifică vârstei dar, ceea ce nu știu acești tineri teribiliști și nu au știut nici cei doi adolescenți, este că, fapta lor întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de Nerespectarea regimului materiilor explozive, prevăzută și sancționtă de art.346 Noul Cod penal, care prevede:” (1) Producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul ori folosirea materiilor explozive sau orice alte operaţiuni privind circulaţia acestora, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani.”, a precizat Ioan Onuțu, diretorul Poliției Locale Botoșani. 

Adolescenții au fost predați I.J.P. Botoșani, urmând a fi întocmite actele procedurale ce se impun, sub aspectul săvârșirii infracțiunii mai sus menționate.

"Cu această ocazie, rugăm părinții să le explice copiilor adolescenți sau tineri că, folosirea petardelor de persoane neautorizate nu este un mijloc de amuzament, decât poate pentru scurt timp, în vreme ce riscurile, de a fi accidentat cineva sau/și de a răspunde penal, sunt mult mai mari și de lungă durată, putându-li-se schimba radical viitorul", a transmis directorul Poliției Locale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
278

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5324

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
209

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...