Dosar penal deschis în cazul elevilor din Dângeni, care s-au bătut în sala de clasă (VIDEO)

Dosar penal deschis în cazul elevilor din Dângeni, care s-au bătut în sala de clasă (VIDEO)

Doi elevi de clasa a VIII-a, care învață la Școala Gimnazială din localitatea Dângeni, județul Botoșani, au intrigat întreaga comunitate, după ce au fost protagoniștii unei altercații, în sala de clasă. Este vorba despre doi băieți, în vârstă de 14, respectiv 16 ani, între care a izbucnit un conflict, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi.

De la limbaj violent, până la bătaie în toată regula, nu a fost decât un pas. Doi profesori au intervenit între cei doi elevi, i-au despărțit și au aplanat conflictul, însă unul dintre aceștia i-a adresat injurii unui cadru didactic. S-a întâmplat în urmă cu o săptămână, însă unul dintre colegii de clasă a filmat incidentul, iar imaginile au ajuns în social media.

Potrivit directorului unității de învățământ, Alina Achițeniei, imediat după incident a fost convocată o ședință cu părinții, iar cei doi elevi au fost sacționați cu scădere notei la purtare, primind mustrare scrisă cu privire la pedeapsă, pe care au semnat-o părinții minorilor implicați.

Totodată, mai precizează aceasta, „incidentul a avut loc înaintea începerii orelor de curs, intervenind dirigintele clasei și profesorul de serviciu”.

Cazul a intrat în atenția Poliției, fiind deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „lovire sau alte violențe”, in rem, urmând să fie luate inclusiv măsuri disciplinare.

„Atât școala cât și șeful Poliției din Dângeni nu mi-au adus la cunoștință incidentul care este unul grav în comună și mai ales la scoala din comună. Eu am primit informația pe facebook. Faptul că să continuă ascuderea a ceea ce se intampla in școală sau pe raza comunei, de către director și șeful de post, nu este în regulă. Dacă acest copil se manifestă violent în școală de mai mulți ani, provoacă scandaluri, își bate colegii, de ce nu s-au luat măsuri până acum? Astăzi am avut o discuție cu directorul școlii care a început să o dea în bâlbâială, că noi am luat măsuri”, a declarat Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni, la scurt timp de la producerea incidentului.

Cercetările polțiștilor continuă, în funcție de acestea adoptându-se măsuri disciplinare interne.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
40

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
20

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
26

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...