Diaspora botoșăneană, așteptată la un eveniment dedicat acesteia, în august

Diaspora botoșăneană, așteptată la un eveniment dedicat acesteia, în august

Primăria și Consiliul Local ale Municipiului Botoșani, în parteneriat cu RePatriot-RBL, organizează, luna viitoare, conferința ,,Botoșaniul te așteaptă”.

Cătălin Mugurel Flutur, primarul orașului Botoșani, îi invită pe botoșănenii din diaspora veniți acasă în vacanță să ia parte la manifestările dedicate lor, pe 16 august a.c., dată care marchează Ziua Diasporei. 

În acest sens, este programată o conferință, denumită "Botoșaniul te așteaptă".

"Scopul conferinței de la Botoșani este să aducă românii de pretutindeni mai aproape de comunitătea locală, să ofere oportunități de afaceri, să-i facă să se simtă doriți acasă și să-i cheme efectiv să se implice în viața comunităților natale. Cunoștințele, relațiile, capitalul și experiența acumulată în țările de adopție, alături de bagajul civic important pot aduce un mare plus de valoare comunității", susțin organizatorii. 

Conferința va avea loc vineri, 16 august, începând cu ora 11.00, în Sala de Consiliu "Mihai Eminescu” a Primăriei din municipiul Botoșani. Ziua continuă cu un tur al orașulu, ca apoi invitații să participe la Summer Fest – Cornișa.

Din partea RePatriot și-au anunțat prezența: Hilde Brandl, Managing Partner UNITH2B și Robert Stredie, președintele Ligii Studenților Români din Străinătate. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Moment hilar la Prefectură. Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost pus să prezinte prognoza meteo

astăzi, 13:04
389

Prefectul Valentin-Alexandru Colbu a convocat, vineri, 17 ianuarie a.c., o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în calitate de preşedinte. Întrunirea a...

Fotografiile zilei: Răsărit la Mănăstirea Zosin

astăzi, 12:47
508

Aflată într-o zonă pitorească din județul Botoșani, lângă o pădure, Mănăstirea Zosin a ajuns în atenția iubitorilor de frumos din toată țara, prin obiectivul lui Burlacu ...

Mâine este „Lunea albastră”, cea mai deprimantă zi din an

astăzi, 12:38
316

Cea mai deprimantă zi din an este considerată a fi cea de-a treia zi de luni din ianuarie. Denumirea sub care este cunoscută „cea mai deprimantă zi" este „Blue Monday”/&bdqu...