Diaspora botoșăneană, așteptată la un eveniment dedicat acesteia, în august

Diaspora botoșăneană, așteptată la un eveniment dedicat acesteia, în august

Primăria și Consiliul Local ale Municipiului Botoșani, în parteneriat cu RePatriot-RBL, organizează, luna viitoare, conferința ,,Botoșaniul te așteaptă”.

Cătălin Mugurel Flutur, primarul orașului Botoșani, îi invită pe botoșănenii din diaspora veniți acasă în vacanță să ia parte la manifestările dedicate lor, pe 16 august a.c., dată care marchează Ziua Diasporei. 

În acest sens, este programată o conferință, denumită "Botoșaniul te așteaptă".

"Scopul conferinței de la Botoșani este să aducă românii de pretutindeni mai aproape de comunitătea locală, să ofere oportunități de afaceri, să-i facă să se simtă doriți acasă și să-i cheme efectiv să se implice în viața comunităților natale. Cunoștințele, relațiile, capitalul și experiența acumulată în țările de adopție, alături de bagajul civic important pot aduce un mare plus de valoare comunității", susțin organizatorii. 

Conferința va avea loc vineri, 16 august, începând cu ora 11.00, în Sala de Consiliu "Mihai Eminescu” a Primăriei din municipiul Botoșani. Ziua continuă cu un tur al orașulu, ca apoi invitații să participe la Summer Fest – Cornișa.

Din partea RePatriot și-au anunțat prezența: Hilde Brandl, Managing Partner UNITH2B și Robert Stredie, președintele Ligii Studenților Români din Străinătate. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Descoperire macabră în centrul orașului

astăzi, 17:00
1280

O femeie de 62 de ani a fost găsită fără suflare pe o bancă în părculeţul de lângă Piaţa Mică. Descoperirea a fost făcută duminică dimineaţă, de oamenii care mergeau la pia...

O familie de botoșăneni își caută un membru al familiei dispărut la Munchen!

astăzi, 12:09
686

O familie din Botoșani a făcut un apel pe rețelele de socializare pentru a-l găsi pe un botoșănean care lucra în zona Munchenului, și care a dispărut acum câteva zile.Botoșăn...

Comunicat PSD Botoșani: “România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, alături de ei”, le-a spus Viorica Dăncilă delegaților de la Congres, care i-au acordat în unanimitate votul pentru candidatura la alegerile prezidențiale.

astăzi, 10:35
194

“România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, alături de ei”, le-a spus Viorica Dăncilă delegaților de la Congres, care i-au acordat în unanimitate votul ...