Copil în stare gravă după ce a căzut într-o oală cu apă fierbinte!

Copil în stare gravă după ce a căzut într-o oală cu apă fierbinte!

Un copil de doar un an şi patru luni, din judeţul Botoşani, a suferit arsuri pe circa 40% din suprafaţa corpului după ce a căzut într-o oală cu apă fierbinte.

Băieţelul, din localitatea Balta Arsă, comuna Corni, se afla cu mama sa în bucătărie, dar a fost lăsat câteva momente nesupravegheat şi s-a apropiat de o oală în care se afla lichidul fierbinte, căzând în aceasta.

Urletele micuţului au alerta-o pe mamă, care a sunat la 112, la faţa locului deplasându-se echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. Copilul a fost adus la Secţia de Pediatrie şi urmează să fie transferat la un spital de arşi din ţară.

Întrucât în sezonul rece creşte numărul copiilor care ajung la spital cu arsuri, ISU Botoşani aduce în atenţia publică sfaturi pentru prevenirea acestor accidente. Aragazul, plita, cuptorul, cuptoraşul din curte, cuptorul cu microunde pot provoca arsuri serioase unui copil, dacă le atinge când sunt fierbinţi. Folosiţi la aragaz, pe cât e posibil, arzătoarele dinspre perete. Îndreptaţi mânerele tigăilor şi cratiţelor spre perete, ca micuţul să nu fie tentat să le apuce.

Dacă sursa de căldură a casei şi locul de gătit e plita, aveţi mare grijă la copil! Luaţi toate măsurile ca micuţul să nu aibă acces la plită sau uşiţa sobei fierbinţi! E foarte periculos să-l lasaţi fără supraveghere, chiar şi pentru un minut, într-o încăpere unde există o plită încinsă. Atenţie, de asemenea, ca micuţul să nu se rostogolească pe plită, în cazul în care cuptorul face corp comun cu plita. Ceaşca cu ceai sau cafea ori vasele cu conţinut fierbinte sunt cauze frecvente de opărire a celor mici. Puneţi vasele cu conţinut fierbinte, după ce le-aţi luat de pe foc, în locuri inaccesibile copilului, la înălţime.

Atenţie la cana cu ceai sau cafea – puneţi-o departe de marginea mesei, în nici un caz pe dulăpior, noptieră, etc. Când gătiţi, luaţi toate măsurile ca micuţul să nu se afle în preajmă: puneţi-l în pătuţul lui sau lasăţi-l în altă cameră, în supravegherea altui membru al familiei. Nu-l ţineţi, în nici un caz, în braţe! Puneţi fierul de călcat fierbinte într-un loc cât mai sus, inaccesibil copilului.

Ţineţi chibriturile, brichetele, candelele şi lumânările aprinse departe de copil – se poate arde sau pot provoca incendii! Nu fumaţi în casă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
16

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
204

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
121

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...