Contrabandist reţinut la frontieră. Voia să introducă în țară 8.000 de pachete de țigări!

Contrabandist reţinut la frontieră. Voia să introducă în țară 8.000 de pachete de țigări!

   Foto: Arhivă

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au reţinut un cetăţean român care a încercat să introducă în România 8.000 de pachete de ţigări de contrabandă, pe care intenționa apoi să le comercializeze ilegal.
 
În data de 19 iunie a.c., acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi şi al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun.

Astfel, în jurul orei 18.55, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Pomârla, două persoane care transportau fiecare câte un colet voluminos dinspre graniţă, spre interiorul țării.

Deoarece, la somaţia verbală regulamentară efectuată, persoanele au abandonat coletele pe care le transportau și au încercat să fugă, lucrătorii Poliției de Frontieră au fost nevoiti să folosească armanentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Polițiștii de frontieră au reușit reținerea cetăţeanului român Marian C., în vârstă de 21 ani, domiciliat pe raza judetului Botoşani, iar în imediata apropiere au descoperit cinci colete de diferite dimensiuni, învelite în folie de plastic de culoare neagră.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 8.000 de pachete cu țigări, diferite mărci, în valoare totală de 75.209  lei.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările împreună cu autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.   

Față de Marian C. a fost emisă ordonanţă de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat la Judecătoria Dorohoi cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
13

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
163

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
90

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...