Capitalism sălbatic: O tânără din România a fost scoasă la vânzare pe Facebook. Proxenetul cerea 400 de euro

Capitalism sălbatic: O tânără din România a fost scoasă la vânzare pe Facebook. Proxenetul cerea 400 de euro

Capitalismul sălbatic și lipsa aplicării regulilor minime de conviețuire socială din România începe să își arate colții, iar ceea ce până mai ieri părea de domeniul SF, devine realitate. Așa s-a ajuns la un moment incredibil: Un traficant de carne vie din Satu Mare a scos, pe Facebook, la vânzare, o tânără în vârstă de doar 23 de ani. Proxenetul cerea pe ea suma de 400 de euro.

Tânăra a scăpat după ce un aşa spus client a văzut anunţul şi a anunţat autorităţile. Oamenii legii au organizat un flagrant şi l-au prins pe individ.

Tânăra provine dintr-o familie modestă care se lupta să supravieţuiască

Povestea tinerei este un dramatică. Fata în vârstă de 23 de ani provine dintr-o familie din Satu Mare care are posibilităţi reduse. Conform anchetatorilor care au preluat cazul se pare că tânăra a lipsit, în perioada martie aprilie 2020 de acasă. Familia acesteia şi-a făcut griji când au văzut că fata lipseşte de acasă. Totuşi, nimeni nu lua în considerare că tânără este vândută pe Facebook cu 400 de euro.

Tânăra mai are şase fraţi şi trăieşte, alături de cumnata şi de părinţi, într-un sat din Satu Mare. Casa în care locuiau aceştia era una foarte mică, avea doar o cameră şi o bucătărie. Totuşi, cu ajutorul primăriei, familia a început să îşi mărească locuinţa.

Interesant este faptul că proxenetul locuia chiar lângă familia cu pricina. Traficantul are o soţie şi un copil. În lună martie, lună în care tânăra a dispărut, aceasta şi-a anunţat familia că se ducă până la market, dar nu s-a mai întors:

„În ziua respectivă a ieşit de vreo două ori. A doua oară a ieşit la magazin să cumpere murături, şi nu a mai venit toată ziua. Prima dată am crezut că s-a oprit poate la vreo prietenă, dar nu a apărut nici seara şi apoi nu am mai găsit-o”, povesteşte cu amărăciune mama fetei. Fratele său susţine că au încercat să o găsească publicând poze cu ea pe internet, însă nimeni nu i-a contactat să le dea vreo informaţie.

Proxenetul voia să o ducă la produs în străinătate, dar nu a putut

Fata care a dispărut după ce anunţase în prealabil că se duce până la magazin se afla, în realitate, în casa proxenetului. Acesta a dorit iniţial să o ducă la produs în străinătate, dar nu a mai putut pentru că restricţiile impuse de pandemia de COVID-19 a făcut imposibil acest lucru. Totuşi, bărbatul s-a hotărât să o vândă pe faţă, pe Facebook, cu suma de 400 de euro.

Fiind disperat şi vrând să o vândă cât ai repede, traficantul de carne vie începuse să trimită mesaje tuturor potenţialilor clienţi. Totuşi, unul dintre aceştia a văzut anunţul şi a anunţat organele abilitate care au organizat un flagrant.

În urma flagrantului, bărbatul a fost prins într-o parcare a unui supermarket din Satu Mare fix în timp ce dorea să facă tranzacţia.

După ce traficantul a fost prins, familia fetei spune că le este frică pentru că deja au fost ameninţaţi de proxenet. Deşi se afla în spatele gratiilor, proxenetul i-a ameninţat, prin interpuşi, pe rudele fetei:

„Ne e frică să nu vină, suntem mai tot timpul pe acasă. Ne-a ameninţat şi din puşcărie”, mărturisesc membrii familiei. Pe tânără nu am găsit-o deoarece aceştia susţin că acum locuieşte în altă parte, alături de soţul său.

Proxenetul a avut mai multe condamnări pentru trafic de persoane

Attila H, proxenetul care încerca să o vândă pe fată în vârstă de 23 de ani este un cunoscut al oamenilor legii. Acesta are la activ mai multe condamnări la închisoare după ce a mai făcut trafic de persoane. Bărbatul a făcut afaceri şi cu un cetăţean din Italia. Cei doi au racolat în 2003-2004, zeci de persoane pe care ulterior le-a traficat sau exploatat sexual. Din zecile de tinere, 7 erau minore. Fetele erau obligate să se prostitueze, iar două au fost vândute pe sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de euro.

Culmea traficului de persoane este faptul că, în timp ce acesta se afla închis în penitenciar, Attila a făcut mai multe plângeri către CEDO. Bărbatul se plângea de condiţiile inumane din închisoare. Iar că situaţia să fie şi mai absurdă, la 1 an după ce a ieşit din închisoare, CEDO a obligat statul român să plătească românului suma de 3.000 de euro daune pentru condiţiile grele din închisoare. În total, traficantul are 5 condamnări la activ.

Sursa: Adevărul.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Marius Budăi, deputat PSD: „Refuz pensia specială de parlamentar. Îmi voi da demisia în ultima zi de mandat, ca să nu întrunesc condiția legală pentru acordarea acesteia”

astăzi, 10:53
39

Comunicat:Deputatul social-democrat botoșănean, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi a anunțat astăzi că își va da demisia înainte de finalizarea actualei legislaturi pentru ...

(P) Mihaela Huncă - deputat Pro România Botoşani: Pro România propune testare COVID-19 gratuită pentru toți românii!

astăzi, 10:33
38

Comunicat:Pro România susține testarea națională ca principalul mod de luptă împotriva pandemiei. Pro România propune testare COVID-19 gratuită pentru toți românii!...

Femeie accidentată, pe trecerea de pietoni, de un șofer de 75 de ani

astăzi, 08:41
254

Duminică la amiază, la ora 11.55, în timp ce conducea autoturismul pe Calea Burdujeni din municipiul Suceava, în perimetrul unei treceri pentru pietoni, un localnic de 75 de ani a surpri...