Botoșani: 240 de pompieri și voluntari implicați, într-o săptămână, în stingerea a 24 de incendii!

Într-o singură săptămână, pompierii botoșăneni au stins incendii cât într-o lună. Astfel, în perioada 8-14 octombrie, pe teritoriul județului Botoșani s-au produs nu mai puțin de 24 de evenimente cu foc.

Botoșani: 240 de pompieri și voluntari implicați, într-o săptămână, în stingerea a 24 de incendii!

Cele mai multe incendii au fost generate de focul deschis în spații deschise, acțiunea intenționată și fumatul în locuri nepermise. Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 240 de pompieri militari și voluntari.

Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 200.000 de lei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 1.500.000 de lei.

La Zăicești, comuna Bălușeni, o femeie, în vârstă de 73 de ani, a suferit un stop cardio-respirator când și-a văzut locuința amenințată de flăcări. Cu toate eforturile depuse de medici, femeia a fost declarată decedată.

Cele mai dificile intervenții au fost cele de la Corlăteni și Mitoc, unde au ars, în total, peste 800 tone de furaje. 

O parte dintre evenimentele cu foc puteau fi evitate dacă proprietarii gospodăriilor afectate ar fi supravegheat focul aprins pentru distrugerea resturilor vegetale adunate din curte, fumătorii nu ar fi aruncat la întâmplare restul de țigară aprinsă sau părinții și-ar fi supravegheat copiii și nu le-ar fi lăsat la îndemână chibriturile.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani recomandă populației să respecte, atât acasă, cât și la locul de muncă, normele generale de prevenire a situațiilor de urgență, pentru a se evita pierderile de vieți omenești și bunuri materiale.

     

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
55

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
121

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
212

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...