Botoșăneanca de 27 de ani infectată cu Covid-19 a DECEDAT la Reanimare, în Iași

Botoșăneanca de 27 de ani infectată cu Covid-19 a DECEDAT la Reanimare, în Iași

Tânăra de 27 ani din județul Botoșani, diagnosticată cu coronavirus, a decedat pe patul de spital, duminică, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Femeii, din localitatea Cândești, i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 pe 22 martie, după ce a fost „plimbată” pe mai multe secții din Dorohoi și din Botoșani, rezultatul pozitiv fiind confirmat pe 23 martie.

Femeia avea patologie preexistentă, suferind de diabet zaharat tip I decompensat. La Iași, a stat peste 52 de ore în stare critică, pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Amintim că tânăra a fost mutată câteva zile în mai multe secții ale Spitalului Județean, înainte să fie depistată pozitiv cu noul coronavirus. O anchetă epidemiologică a fost demarată.

Femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe pe 21 martie, cu ambulanța. De acolo a fost dusă la Secția de Boli Infecțioase, iar apoi în Secția Medicală 2, apoi pe Secția de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. În ziua următoare, ea a ajuns la ATI. Abia apoi s-a făcut testarea la coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. În cele din urmă, pacienta a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Medicii spitalului trageau un semnal de alarmă și spun că nu au avut echipamentul de protecție necesar.

În urma anchetei eidemiologice, s-a stabilit că aceasta a intrat în contact cu 49 de cadre medico-sanitare și 5 contacți din familie. Tânăra ar fi fost prezentă anterior la o înmormântare unde ar fi fost prezente mai multe persoane venite din străinătate.

Duminică, a venit primul rezultat POZITIV al unuia dintre cadrele vizate. Este vorba despre un medic diabetolog de pe Secția de Boli Metabolice a Spitalului Județean. Pentru restul persoanelor intrate în contact, încă se așteaptă rezultatele testelor.

Cât despre cei cinci membri de familie cu care femeia a intrat în contact la înmormântare, autoritățile spun că aceștia sunt în izolați și testați, rezultatele fiind în curs de procesare.