Botoșăneanca de 27 de ani infectată cu Covid-19 a DECEDAT la Reanimare, în Iași

Botoșăneanca de 27 de ani infectată cu Covid-19 a DECEDAT la Reanimare, în Iași

Tânăra de 27 ani din județul Botoșani, diagnosticată cu coronavirus, a decedat pe patul de spital, duminică, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Femeii, din localitatea Cândești, i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 pe 22 martie, după ce a fost „plimbată” pe mai multe secții din Dorohoi și din Botoșani, rezultatul pozitiv fiind confirmat pe 23 martie.

Femeia avea patologie preexistentă, suferind de diabet zaharat tip I decompensat. La Iași, a stat peste 52 de ore în stare critică, pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Amintim că tânăra a fost mutată câteva zile în mai multe secții ale Spitalului Județean, înainte să fie depistată pozitiv cu noul coronavirus. O anchetă epidemiologică a fost demarată.

Femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe pe 21 martie, cu ambulanța. De acolo a fost dusă la Secția de Boli Infecțioase, iar apoi în Secția Medicală 2, apoi pe Secția de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. În ziua următoare, ea a ajuns la ATI. Abia apoi s-a făcut testarea la coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. În cele din urmă, pacienta a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Medicii spitalului trageau un semnal de alarmă și spun că nu au avut echipamentul de protecție necesar.

În urma anchetei eidemiologice, s-a stabilit că aceasta a intrat în contact cu 49 de cadre medico-sanitare și 5 contacți din familie. Tânăra ar fi fost prezentă anterior la o înmormântare unde ar fi fost prezente mai multe persoane venite din străinătate.

Duminică, a venit primul rezultat POZITIV al unuia dintre cadrele vizate. Este vorba despre un medic diabetolog de pe Secția de Boli Metabolice a Spitalului Județean. Pentru restul persoanelor intrate în contact, încă se așteaptă rezultatele testelor.

Cât despre cei cinci membri de familie cu care femeia a intrat în contact la înmormântare, autoritățile spun că aceștia sunt în izolați și testați, rezultatele fiind în curs de procesare.

 

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Aproape 200 de amenzi aplicate de forțele de ordine pe fond epidemiologic

astăzi, 12:53
212

În perioada 22-24 ianuarie a.c., forțele de ordine din județul Botoșani au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual. Au fost...

Un copil a furat 1.000 de lei din casa unei femei de 97 de ani

astăzi, 12:44
266

Un băiat de 15 ani, din orașul Flămânzi, este vizat de o anchetă. El ar fi sustras, duminică, din locuința unei bătrâne de 97 de ani, suma de 1000 de lei, informează Inspectoratul ...

Accident provocat de un tânăr de 18 ani, aproape în comă alcoolică și fără permis

astăzi, 12:34
631

Un tânăr de 18 ani, din comuna Călărași, a urcat aproape în comă alcoolică la volan, apoi a provocat un accident rutier, duminică, pe raza localității de domiciliu. El nu deține ...