Bărbat înecat la Cornișa. UPDATE: S-a confirmat decesul acestuia, care a avut loc la spital

Bărbat înecat la Cornișa. UPDATE: S-a confirmat decesul acestuia, care a avut loc la spital

Eveniment nefericit fără precent la Cornișa. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a fost solicitat, marți după-amiază, pentru a interveni în cazul unui bărbat în vârstă de 43 de ani, care s-a înecat în zona trambulinelor. 

Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă a ajuns la fața locului, l-a intubat și l-a preluat pe bărbat, acesta fiind transportat la spital în stare critică. În prezent, este internat la Reanimare.

Așteptăm informații. Nu cunosc detalii despre incident, abia am ajuns aici”, a spus Eugen Țurcanu, directorul DSPSA, imediat după aflarea veștii nefaste.

Din primele informații, operațiunea de salvare ar fi decurs în mod scandalos, salvamarii având dificultăți în stabilirea persoanelor care să intervină. În acest timp, cel care ar fi sărit și l-ar fi scos pe bărbat din apă este un adolescent de 14 ani, conform unui martor ocular.

Totodată, avem informația că una dintre ocupațiile celui înecat este de salvamar. Acestuia i s-ar fi făcut rău după ce a sărit în bazin.

Polițiștii ajunși la fața locului au demarat o anchetă.

Revenim cu detaliile exacte.

Update: resuscitarea continuă, însă surse medicale susțin că șansele ca bărbatul să trăiască sunt minime.

Update: Cel înecat a fost salvamar în tinerețe, activitatea sa în acest sens fiind încheiată în urmă cu mai mulți ani. Bărbatul venise la Botoșani în concediu, din Irlanda.

Update: Ipoteza lansată de către martorul ocular citat este infirmată de către administratori.

Update: Poliția efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanțelor producerii incidentului. Având în vedere că bărbatului i s-a făcut rău după ce a sărit în apă, iar moartea nu a survenit pe loc, neucropsia va arăta cauzele exacte ale decesului. 

Update, 16:06: Bărbatul a încetat din viață, în ciuda eforturilor de resuscitare depuse de către medici.

 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelele de cerere şi de declaraţie pe proprie răspundere pentru solicitanții de şomaj tehnic au fost publicate în Monitorul Oficial

astăzi, 11:44
14

Modelele de cerere şi de declaraţie pe proprie răspundere pentru angajatorii care solicită indemnizaţia de şomaj tehnic pentru angajaţi au fost publicate în Monitorul Oficial.Anunțul...

Un deputat PSD îl laudă public pe Vladimir Putin: „Model de președinte!”

astăzi, 11:13
106

Răzvan Rotaru, deputat PSD de Botoşani, îl laudă public pe Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, pentru presupusa gestionare ireproşabilă a crizei COVID-19.Rotaru îl consideră pe...

Comisia Europeană a crescut suma alocată României pentru fructe, legume şi lapte în şcoli

astăzi, 10:46
62

Comisia Europeană a publicat, marţi, 31 martie, bugetul alocat României în schema UE pentru școli, în anul școlar 2020/2021. Au fost alocate 7.8 milioane de euro pentru distribu...