Azi-noapte: O femeie de 89 de ani a sărit în gol de la etajul al treilea al Spitalului Județean

Azi-noapte: O femeie de 89 de ani a sărit în gol de la etajul al treilea al Spitalului Județean

Caz tragic petrecut la cea mai mare unitate sanitară din județ. O bătrână internată pe Secția Medicală II a Spitalului Județean a decedat pe loc, după ce a sărit în gol de la unul dintre geamurile unității.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-unul dintre saloanele secţiei situate la etajul al treila al clădirii. Femeia, în vârstă de 89 de ani, s-a trezit după miezul nopţii, a deschis unul dintre geamurile salonului, a urcat pe pervazul înalt, după care a plonjat în gol. Pacientele au alertat personalul de serviciu, care nu au mai putut decât să meargă la parter, în locul de sub geamul salonului. Bătrâna zăcea întinsă pe ciment fără suflare, personalul din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) fiind imediat alertat, iar femeia transportată în interior pentru a se încerca resuscitarea ei. Manevrele au fost însă fără succes.

La locul incidentului a ajuns şi o echipă de criminalişti, care a început o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

„În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora să se stabilească împrejurările în care s-a produs inceidentul. În cauză s-a dispus efectuarea unei autopsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, a precizat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoaratului de Poliție Județean Botoşani.

Cazul nu este unul fără precedent. Anul trecut, un tânăr de 33 de ani, altul de 30 de ani și un bărbat de 40 au recurs la același gest, plonjând în gol de la etajele unde se aflau internați.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prima vindecare în rândul botoșănenilor infectați cu coronavirus

astăzi, 20:54
1576

Medicul Valentina Morcov, din cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Botoșani, a anunțat, luni, prima vindecare în rândul pacienților din județ infectați cu n...

Peste 130 de botoșăneni amendați pentru deplasări nemotivate, în ultimele 24 de ore

astăzi, 19:36
671

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, în ultimele 24 de ore, au fost escortate la centrele de carantină 40 de persoane. Totodată, dintre cei 88 de jandarmi care au execut...

Explozie a numărului de botoșăneni aflați în carantină

astăzi, 19:32
448

Până astăzi, 6 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:- în carantină instituționalizată sunt 455 de ...