Atenție la noua metodă de înșelăciune "Maşina de cusut"!

Poliţiştii botoşăneni atrag atenţia cu privire la înşelăciunile prin metoda Maşina de cusut şi vă îndeamnă să nu daţi curs unor astfel de oferte, aparent avantajoase.

 Atenție la noua metodă de înșelăciune "Maşina de cusut"!

În acest tip de înşelăciune, maşinile de cusut vechi sunt folosite de infractori cu scopul de a obţine sume importante de bani de la oamenii de bună credinţă.

Aceştia se folosesc de anunţurile de mică publicitate, lipite pe stâlpii de electricitate, în staţiile mijloacelor de transport în comun sau în scările de bloc, în care se precizează că oferă sume foarte mari de bani, de ordinul zecilor de mii de euro, în schimbul unor maşini de cusut vechi, de fabricaţie germană sau al altor obiecte de artă, de asemenea vechi.

Cum pot decurge scenariile

Atunci când sună la numărul de telefon indicat în anunţ, oamenii află de la un presupus "colecţionar" că suma respectivă o vor primi doar dacă mai cumpără o maşină asemănătoare, care are inscripţionată seria "pereche", iar din întâmplare acesta are numărul de telefon al celui care o vinde. Victima sună iar celălalt vânzător spune că vinde maşina doar cu câteva mii de euro. După efectuarea vânzării, victima nu va mai fi sunată niciodată de "colecţionarul" iniţial.

O altă metodă este cea a "certificatului de autentificare" şi presupune ca victima să plătească într-un anumit cont care i se comunică de către "colecţionar" o sumă de bani ce reprezintă eliberarea unui certificat care să dovedească faptul că maşina este autentică.

În cazul în care aţi fost victima unei înşelăciuni de acest tip, apelaţi de îndată numărul unic de urgenţă 112 sau adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie!

NU VĂ LĂSAŢI ÎNŞELAŢI!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a fot prins de poliția ieșeană circulând fără permis

astăzi, 14:58
110

Poliția ieșeană a depistat un botoșănean conducând un autovehicul prin județul Iași, fără a deține  permis de conducere.La data de 29 mai a.c., polițiștii din cadrul Servici...

Vești bune: numărul îmbolnăvirilor cu Covid-19 din România continuă să scadă. În schimb, la Botoșani au fost confirmate alte opt cazuri noi

astăzi, 14:31
436

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat bilanțul ultimelor 24 de ore în ceea ce privește situația îmbolnăvirile cu SARS-CoV-2.De la ultima informare transmis...

Astăzi este Ziua Românilor de Pretutindeni. Știm că sunteți cititorii noștri, oriunde vă aflați, așa că Redacția noastră vă urează “La mulți ani!”

astăzi, 13:17
266

Ziua de astăzi, 31 mai, este Ziua Românilor de Pretutindeni, ziua în care îi sărbătorim pe toți conaționalii care trăiesc în afara granițelor României. Ziua rom&ac...