Armată de oameni mobilizată pentru găsirea unei tinere rătăcite în drum spre mama sa

Armată de oameni mobilizată pentru găsirea unei tinere rătăcite în drum spre mama sa

O femeie în vârstă de 27 de ani, din județul Botoșani, a fost căutată ceasuri la rând de o armată de forțe de intervenție, vineri, după ce s-a rătăcit în comuna Movileni, din județul Iași. Zeci de polițiști și pompieri s-au mobilizat pentru găsirea acesteia, cu ajutorul a zece autospeciale și a trei ATV-uri, ajutați de un câine polițist.

Tânăra coborâse dintr-un tren Regio în stația Larga Jijia și voia să ajungă în satul Mihail Kogălniceanu, din comuna Țigănași, unde locuiește mama sa, însă a greșit drumul și a cerut ajutor prin apel la 112, efectuat în jurul orei 17:00.

„Polițiștii au discutat cu persoana în cauză, stabilindu-se faptul că aceasta ar fi venit cu trenul din județul Botoșani și ar fi coborât în stația din satul Larga Jijia, din comuna Movileni, de unde ar fi urmat să se deplaseze, pe jos, până în satul Mihail Kogălniceanu, din comuna Țigănași. Ulterior polițiștii ar fi încercat să contacteze persoana, însă aceasta avea telefonul închis”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Iași.

Căutările au continuat până în jurul orei 20:30, când s-a reușit identificarea femeii, între localitățile Țigănași și Larga Jijia. S-a făcut uz inclusiv de un aparat mobil de detectare termică, iar căutătorii au fost ajutați și de un câine polițist.

„În activități au fost angrenați polițiști din cadrul  Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani, Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani, Biroului Urmăriri Iași, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, polițiști din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, Poliției Orașului Hârlău. De asemenea, au fost folosite 5 autospeciale de poliție, 4 autospeciale și 3 ATV-uri aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, o autospecială dotată cu aparat mobil de detectare termică aparținând Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași și un câine de urmă din cadrul Poliției Orașului Hârlău”, mai arată IPJ Iași.

Potrivit sursei citate, botoșăneanca se rătăcise din cauza condițiilor meteo de vizibilitate redusă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

DSP: 35 de infecții cu Covid-19 raportate în ultimele 24 de ore. Incidențele de luni

astăzi, 10:54
386

Două unități administrativ-teritoriale din județul Botoșani prezintă, luni, incidențe de infectare cu Covid-19 de peste 3 per mia de locuitori, arată datele centralizate de Direcția de Sănă...

14 familii păgubite de incendii, în acest weekend

astăzi, 10:47
159

14 familii din Botoșani, Dorohoi, Roma, Vorona, Trușești, Săveni, Flămânzi, Curtești, George Enescu, Ungureni, Dorohoi, Darabani și Brăești au fost afectate de incendii, în acest ...

Încă opt posturi scoase la concurs de Spitalul Județean

astăzi, 09:56
754

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani face noi angajări, pe perioadă nedeterminată. Opt posturi au fost scoase la concurs, potrivit unui anunț publicat pe site-ul i...