Africani arestați de polițiștii de frontieră din Dorohoi, focuri de armă pentru capturarea lor

Africani arestați de polițiștii de frontieră din Dorohoi, focuri de armă pentru capturarea lor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră din Dorohoi au depistat trei cetăţeni africani care au încercat să intre ilegal în România. Cei trei urmau să fie preluaţi şi ajutaţi de doi cetăţeni români cu intenţia de a ajunge în Germania.

Duminică, 12 iulie a.c., în jurul orei 1:00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră din Dorohoi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat, ce funcţionează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Mihăileni, trei persoane care se deplasau dinspre teritoriul ucrainean spre interiorul României şi care nu-şi justificau prezenţa în zona de responsabilitate.

În cel mai scurt timp, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă reuşind reţinerea persoanelor, trei cetăţeţeni africani. 

Ca urmare a supravegherii zonei în care au fost reţinute cele trei persoane,  colegii noştri au observat un autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria, fapt pentru care au efectuat semnalele regulamentare de oprire, dar conducătorul a încercat să fugă.

Deoarece nu s-au supus somaţiilor legale, pentru reţinerea autoturismului şi a ocupanţilor mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale.

„Colegii noştri au găsit autoturismul abandonat şi au reţinut persoanele, iar pentru stabilirea identităţii şi continuării cercetărilor acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi. În urma verificărilor efectuate şi din declaraţiile persoanelor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cetăţenii africani provin din Somalia şi Sudan, au vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani şi intenţionau să ajungă în Germania. Ocupanţii autoturismului sunt doi tineri cetăţeni români, în vârstă de 23 respectiv 26 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava”, au relatat reprezentanții Sectorului de Frontieră din Dorohoi. 

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv trafic de migranţi,  cetățenii străini au fost preluați de autorităţile ucrainene, în vederea continuării cercetărilor.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
67

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...