ACUM: Bărbat din Botoșani transportat la București, după ce a suferit un atac de cord

ACUM: Bărbat din Botoșani transportat la București, după ce a suferit un atac de cord

Medicii botoșăneni au solicitat, marţi dimineață, elicopterul SMURD pentru a prelua un bărbat care a suferit un infarct miocardic.

Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, din Botoşani, a ajuns la Urgenţe acuzând o durere puternică în zona pieptului, fiind internat, ulterior, pe secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean. Medicii l-au supus unui examen complex, iar rezultatele i-au făcut să solicite transferul la Iaşi în regim de urgenţă. Medicii din judeţul vecin au declinat, însă, argumentând că intervenţia pe cord este prea complexă pentru starea în care continuă să se afle blocul operator din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare de la Iaşi, după incendiul de anul trecut. Din acest motiv, medicii botoşăneni au obţinut transferul la Bucureşti, cu elicopterul.

„Pacientul a fost diagnosticat cu infarct, iar timpul în care trebuia să ajungă la Iaşi pentru a primi îngrijiri de specialitate era foarte scurt, mai ales că trebuia, apoi, transportat la Bucureşti”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Astfel, elicopterul SMURD a aterizat pe poligonul Unității Militare 01189, de pe Petru Rareș, din municipiul Botoșani, de unde a preluat pacientul.  Echipajul de terapie intensivă al Ambulanţei Botoșani a asigurat transportul pacientului de la Spitalul Mavromati până la poligonul unității militare, de unde a fost preluat de aeronava SMURD, care va ateriza la Bacău pentru a realimenta, după care va continua drumul până la Bucureşti. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Descoperire macabră în centrul orașului

astăzi, 17:00
1497

O femeie de 62 de ani a fost găsită fără suflare pe o bancă în părculeţul de lângă Piaţa Mică. Descoperirea a fost făcută duminică dimineaţă, de oamenii care mergeau la pia...

O familie de botoșăneni își caută un membru al familiei dispărut la Munchen!

astăzi, 12:09
726

O familie din Botoșani a făcut un apel pe rețelele de socializare pentru a-l găsi pe un botoșănean care lucra în zona Munchenului, și care a dispărut acum câteva zile.Botoșăn...

Comunicat PSD Botoșani: “România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, alături de ei”, le-a spus Viorica Dăncilă delegaților de la Congres, care i-au acordat în unanimitate votul pentru candidatura la alegerile prezidențiale.

astăzi, 10:35
200

“România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, alături de ei”, le-a spus Viorica Dăncilă delegaților de la Congres, care i-au acordat în unanimitate votul ...