142 de misiuni în ultima săptămână pentru pompierii de la ISU Botoșani

142 de misiuni în ultima săptămână pentru pompierii de la ISU Botoșani

Pompierii botoşăneni au avut nu mai puțin de 142 de misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale săptămâna trecută, ceea ce înseamnă nu mai puțin de 20 de intervenții pe zi.

Pompierii au anunțat că s-a acționat pentru stingerea a șase incendii; acordarea primului ajutor calificat pentru un număr de 109 persoane; asigurarea măsurilor de prevenire a unor incendii în urma producerii unor accidente rutiere;  descarcerarea unei persoane dintr-un autoturism implicat într-un accident rutier;  asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată; asigurarea măsurilor specifice de limitare și răspândire a pestei porcine africane; precum și în alte situații de urgență (deblocare uși, transport persoane supraponderale, etc.).

“Totodată, s-au desfășurat patru activităţi de recunoaştere în teren și acțiuni de educare preventivă în domeniul situațiilor de urgență. Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate/evacuate preventiv 110 de persoane și protejate bunuri materiale în valoare de cca. 500.000 lei. Ca urmare a producerii situațiilor de urgență s-au înregistrat pagube materiale în valoare de cca. 90.000 lei”, a explicat Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul ISU Botoșani.

În aceeași perioadă, Inspecția de Prevenire a efectuat  21 controale la operatori economici din județ. Pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la prevenirea situațiilor de urgență au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale dintre care trei amenzi în cuantum de 1500 lei.

I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi a bunurilor materiale.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actele „de mână” vor putea fi titluri executorii, chiar dacă nu sunt înregistrate în registrele publice

astăzi, 18:20
515

Pe viitor, înscrisurile sub semnătură privată vor putea fi folosite ca titluri executorii chiar și fără să fie înscrise în registrele publice corespunzătoare, așa cum stabil...

Bărbat găsit fără suflare într-un părău din Dorohoi

astăzi, 17:28
371

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost găsit fără suflare într-un pârâu, sâmbătă, pe strada Oborul Nou din municipiul Dorohoi.Descoperirea a fost făcut...

Comitet întrunit de urgență la Prefecură, din cauza Codului portocaliu de furtuni și a coronavirusului

astăzi, 17:13
621

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit în şedinţă extraordinară astăzi, în contextul avertizării meteorologice de tip Cod Portocaliu, va...