VIDEO Singura medie de 10 din țară, la bacalaureatul olimpicilor, aparține botoșăneanului Ștefan Bălăucă! Un sfert dintre candidați nu au promovat!

Un singur candidat a reusit sa promoveze cu media 10 bacalaureatul olimpicilor. Este vorba despre Ștefan Bălăucă, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani.

VIDEO Singura medie de 10 din țară, la bacalaureatul olimpicilor, aparține botoșăneanului Ștefan Bălăucă! Un sfert dintre candidați nu au promovat!

Echivalarea probelor de bacalaureat cu rezultatele obținute la olimpiadele internaționale la disciplinele română, matematică și fizică, i-au adus lui Ștefan Bălăucă încă o performanță de licean: singurul elev din țară care, la sesiunea specială a bacalaureatului din acest an, a obținut nota 10 (vezi aici). Ministerul Educatiei a publicat, vineri, rezultatele sesiunii speciale a Bacalaureatului 2018, cea pentru absolventii de liceu care reprezinta Romania la olimpiadele internationale sau la diverse competitii sportive europene sau mondiale.

Din cei 127 candidati prezenti, doar 96 au promovat, reprezentand 75,59% din total, potrivit unui comunicat de presa remis vineri de Ministerul Educației.

Un singur candidat a reusit sa promoveze cu media 10 la bacalaureatul olimpicilor. Este vorba despre Ștefan Bălăucă, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani.

Cele mai multe medii - 33 la numar - au fost intre 9 si 9,99, alte 24 de medii situandu-se intre 8 si 8,99, 22 de candidati au reusit sa obtina o medie intre 7 si 7,99, iar alti 16 absolventi au obtinut intre 6 si 6,99.

24,4% dintre elevi nu au reusit sa obtina media necesara pentru a promova.

De asemenea, au sustinut examenul si trei absolventi ai unitatilor de invatamant militar, nominalizati de Ministerul Apararii Nationale pentru concursul de admitere in institutii de invatamant de profil din SUA.

Ștefan Bălăucă a fost deja admis la una dintre cele mai prestigioase universități din lume - Cambridge, unde va studia Științele. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
271

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5279

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
205

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...