Universitari din toate colțurile lumii vorbesc despre tehnologie și conștiință la doar 30 de minute de Botoșani

Universitari din toate colțurile lumii vorbesc despre tehnologie și conștiință la doar 30 de minute de Botoșani

Două zile de conferințe internaționale de anvergură dedicate provocărilor culturale ale progresului tehnologic și relației dintre mintea umană și inteligența artificială se desfășoară în această perioadă la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava.  

Toate cadrele didactice din învățământul preuniversitar sunt invitate să participe la evenimentele  programate pentru intervalul 17-19 octombrie și dedicate provocărilor culturale ale progresului tehnologic și relației dintre mintea umană și inteligența artificială.  Tematica va fi susținută de cercetători recunoscuți pe plan național și internațional ce au confirmat participarea la cele două evenimente. Conferințele ”PHEADE Cultural Challenges of Technology” și ”EPHES 2019 | Artificial Intelligence and Mind” sunt organizate de Centrul de cercetări C-EPHES și Școala Doctorală de Științe SocioUmane și a Centrului de Etică Aplicată, au caracter interdisciplinar, iar organizatorii nu percep taxe de participare.

Conferințele vor prilejui întâlnirea cercetătorilor interesați de provocările culturale ale tehnologiei sau/și de problema raporturilor dintre inteligența artificială și minte, cu cercetători recunoscuți la nivel internațional, din țară și străinătate.

Printre invitații din străinătate care vor ține prelegeri la aceste conferințe se află și Prof. Selmer Bringsjord - Rensellaer Polytechnic Institute (Statele Unite ale Americii),  Prof. Stefan Lorenz - John Calbot University in Rome (Germania & Italia), Prof. Lorenzo Magnani - Universita di Pavia (Italia) , Prof. Carlos Eduardo Montano - UACJ - Ciudad Juarez (Mexic), Prof. Peter Boltuc - University of Illinois in Spriengfield (SUA & Polonia), Prof. Colin Schmidt - LeMans University in Laval - (Franța), Prof. Diab Al-Badayneh - Police Academy in Doha (Qatar & Iordania),Prof. Marcin Schroeder - Tohoku University in Sendai (Japonia), sau Prof. Kuruvilla Pandikattu - JNANAM VYDYA in Pune (India).

Lista personalităților de renume din țara noastră îi include pe Academicianul Alexandru Boboc, Prof. univ. dr. mc. Mircea Dumitru - rectorul Universității București, Președintele Institutului Internaţional de Filozofie, Prof. univ. dr. Carmen Cozma (Universitatea Al.I.Cuza Iași), precum și pe Prof. univ. Laurențiu Staicu (Universitatea București).  

Detalii despre programul conferințelor, locațiile prezentărilor, event-urile sociale pot fi găsite la adresele web ale conferințelor PHEADE Cultural Challenges of Technology:  http://www.pheade.ro/2019/  și  EPHES 2019 | Artificial Intelligence and Mind  http://www.pheade.ro/ephes2019/.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

De asta ce spuneți? Un motan a fost dus la „carceră” de angajații unui adăpost, pentru că le ajuta pe celelalte pisici să evadeze! VIDEO

Miercuri, 13 Noiembrie 2019
490

Un motan de 6 ani face adevărate furori pe internet, după ce a eliberat de nenumărate ori celelalte pisici din adăpostul de animale Friends for Life din Houston, Texas.Quilty a învățat...

Prăpăd la Veneția - două persoane au murit FOTO

Miercuri, 13 Noiembrie 2019
892

Fenomenul de "aqua alta" de la Veneția a ajuns în aceste zile la cel mai mare nivel din ultimii 50 de ani. Fenomenul este des întâlnit în laguna Veneției, dar cu co...

Legea a fost promulgată: alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2020, anual, cu rata medie a inflației

Miercuri, 13 Noiembrie 2019
1423

Astăzi a fost promulgată Legea prin care este majorată anual alocația pentru copii cu rata medie a inflaţiei. Astfel că de la 1 ianuarie 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inf...