Unitățile de învățământ din Botoșani, verificate de autorități

Unitățile de învățământ din Botoșani, verificate de autorități

Vicepremierul României, Mihai Fifor, ministrul interimar MAI, alături de ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației Naționale, a convocat în această dimineață o videoconferință având ca tematică stadiul de pregătire al unităților de învățământ din teritorii pentru debutul noului an școlar.

La videoconferință a participat subprefectul Daniela Lozneanu, alături de șefi ai structurilor MAI din teritoriu și directori ai instituțiilor deconcentrate.

Pe tema de discuții, subprefectul județului Botoșani a explicat că peste 300 de unități de învățământ au asigurată paza iar planul comun teritorial de asigurare a siguranței în școli este în derulare.

15 unități funcționează fără autorizație de securitate dar 11 au derulat deja procedurile de autorizare.

Până pe data de 23 august, toate unitățile de învățământ din județ vor fi controlate de trei echipe de control mixte, din care fac parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, raportul final urmând să fie prezentat in ședința Colegiului Prefectural din această lună.

"Până la această oră, 80% din totalul unităților de învățământ din județ au fost supuse controlului", a precizat subprefectul Daniela Lozneanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marius Croitoru, spectacol la conferința de presă, după victoria cu Iași: "În spatele fundașilor mei se mai juca o miuță"

astăzi, 10:11
145

Marius Croitoru a făcut spectacol ieri seară la conferința de presă de după victoria cu Poli Iași.După ce a reușit să-și pună medalia de bronz a primei divizii la gât, încă...

Săptămâna „Școala altfel” se va desfășura doar în incinta școlilor

astăzi, 10:01
110

Ministerul Educației a trimis către Inspectoratele Școlare Județene o adresă prin care a recomandat ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” s...

Declarația unică se depune la ANAF până la 25 mai 2020

astăzi, 09:53
65

Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii că termenul de depunere a Declarației unice este 25 mai 2020.Acest formular se utilizează atât pentru declararea i...