Un cadru didactic le-a dat bătăi de cap autorităților, refuzând să poarte mască

Un cadru didactic le-a dat bătăi de cap autorităților, refuzând să poarte mască

Un cadru didactic al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani le-a dat bătăi de cap autorităților, prin refuzul de a purta mască de protecție. Este vorba despre o profesoară care a optat pentru vizieră, motivând că are probleme medicale.

În urma verificărilor efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP), s-a constatat că angajata respectivă nu se conforma recomandării conducerii instituției de a respecta măsurile de protecție individuală, viziera nefiind eficientă, în lipsa măștii. Astfel, în urmă cu circa o săptămână, a fost informat Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), cu privire la conduita acesteia.

„Noi am informat Inspectoratul Școlar și am discutat cu dumneaei. Regulile sunt clare: dacă nu dorește să poarte masca, atunci va trebui să predea online. A motivat că are probleme de sănătate și a trebuit să o facem să înțeleagă că masca nu accentuează nicio afecțiune, este o măsură de siguranță și e obligatorie”, relata la finele săptămânii trecute medicul Monica Adăscăliței, manager al DSP.

Ulterior, conducerea școlii, dar și cea a IȘJ, împreună cu reprezentanții DSP au reușit să determine cadrul didactic să se conformeze regulilor.

„Au fost purtate discuții cu cadrul didactic respectiv, inclusiv de către reprezentanții DSP, privind importanța și, totodată, obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, mai ales în spațiul școlar.  Obiectivul nostru e ca spațiul școlar să fie unul sigur atât pentru elevi cât și pentru angajați, iar prin măsurile luate la nivelul școlilor nu facem altceva decât să prevenim și să limităm o posibilă răspândire a virusului.

Deocamdată, la nivelul unităților de învățământ din județul Botoșani, nu avem focare de infectare în școli. Toți cei confirmați pozitivi, elevi sau angajați, au fost contacți direcți ai unor persoane pozitive din exteriorul școlii.  Acest fapt ne dă încredere că în spațiul școlar se respectă regulile impuse pe linia prevenirii și limitarii răspândirii virusului. Important e să respectăm cu toții, și în afara spațiului școlar, regulile trasate de specialiști. Revenind la primul subiect, cadrul didactic respectiv a revenit asupra deciziei inițiale și respectă toate regulile trasate la nivelul școlii”, a transmis profesorul Gabriel Hârtie, inspectorul-șef al IȘJ Botoșani.

Directorul DSP a precizat că acesta este unul dintre „cazurile răzlețe” întâmpinate în rândul celor implicați în actul educațional, în Botoșani. Potrivit acesteia, în general, regulile sanitare sunt respectate în unitățile de învățământ.

Amintim că la Colegiul „Eminescu” au fost depistate patru cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul elevilor, situația fiind discutată la nivel deliberativ, luându-se în calcul trecerea unității pe scenariu „roșu”.

 

Spune-ne opinia ta