Trupa Katharsis a Colegiului Laurian a urcat pe podiumul unui festival internaţional de teatru! FOTO

Trupa Katharsis a Colegiului Laurian a urcat pe podiumul unui festival internaţional de teatru! FOTO

Una din cele două trupe de teatru ale Colegiului Naţional "A.T.Laurian" s-a întors cu două premii de la festivalul internaţional de la Cluj.

Desfăşurată în perioada 18-24 septembrie, a 8-a ediţie a "Stage – Internetional Youth Theatre Festival", organizată de Fundaţia "Părinţi din România", a alăturat 21 de trupe din diverse ţări printre care şi Israel, Bosnia, Bulgaria, Serbia, Slovenia şi Republica Moldova.

Katharsis-ul laurienilor, coordonaţi de prof. dr. Coca Dorica, a prezentat piesa "Medeea" a lui Euripide, măiestria tinerilor fiind răsplătită cu locul III la secţiunea "Cel mai bun spectacol".

"Mă bucur că o piesă care nu a fost suficient apreciată la nivel local, aşa cum s-a întâmplat la Lyceum, a strâns laudele şi aplauzele unui juriu de nivel internaţional. Este o mare recompensă pentru copii şi pentru  munca depusă", a declarat profesoara îndrumătoare, prof. dr. Coca Dorica.
    
Bucuria micilor actori botoşăneni este cu atât mai mare cu cât prestaţia din rolul principal a primit premiul al II-lea al festivalului, la secţiunea „cel mai bun rol principal feminin”. Ilona Dănilă, tânara autoare a volumului „Ploaia de cuvinte”, este fericita premiată de clujeni pentru o Medee greu, dar frumos de interpretat. "Este un rol greu, cu o încărcătură psihologică mare, pentru că treci de la sensibilitate şi graţie, la urlete, disperare şi omor", a explicat Ilona, cea care vrea să urmeze o carieră în domeniu, motivând foarte simplu: "ca actor trăieşti mai multe vieţi în una singură. Pentru mine e şi un mod de a-mi elibera emoţiile", s-a destăinuit puştoaica din a X-a G.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reîncepe telenovela Duganzic: "Pare un fenomen dacă a dat atâtea goluri"

astăzi, 12:26
35

Marko Duganzic a revenit în prim planul pieței de transferuri. Dacă în ultima perioadă Andrei Chindriș a fost cel despre care s-a vorbit intens, acum a venit rândul croatului să...

Bilanţul deceselor Covid - 19 a ajuns în România la 1.318 iar al infecțiilor a depășit 20.000 de cazuri

astăzi, 12:20
89

Bilanţul deceselor Covid - 19 a crescut azi la 1.318, în timp ce numărul infectărilor a depăşit deja 20.000 de cazuri. Din acestea, 14.145 au fost declarate vindecate şi externate. De asem...

Botoșănean trimis spre o clinică de specialitate cu un elicopter SMURD

astăzi, 12:03
89

O aeronavă a SMURD a fost solicitată astăzi, la orele amiezii, pentru preluarea unui botoșănean aflat în stare gravă.Un bărbat de 62 de ani a suferit un hematom, astfel că s-a dispus...