Trupa Katharsis a Colegiului Laurian a urcat pe podiumul unui festival internaţional de teatru! FOTO

Trupa Katharsis a Colegiului Laurian a urcat pe podiumul unui festival internaţional de teatru! FOTO

Una din cele două trupe de teatru ale Colegiului Naţional "A.T.Laurian" s-a întors cu două premii de la festivalul internaţional de la Cluj.

Desfăşurată în perioada 18-24 septembrie, a 8-a ediţie a "Stage – Internetional Youth Theatre Festival", organizată de Fundaţia "Părinţi din România", a alăturat 21 de trupe din diverse ţări printre care şi Israel, Bosnia, Bulgaria, Serbia, Slovenia şi Republica Moldova.

Katharsis-ul laurienilor, coordonaţi de prof. dr. Coca Dorica, a prezentat piesa "Medeea" a lui Euripide, măiestria tinerilor fiind răsplătită cu locul III la secţiunea "Cel mai bun spectacol".

"Mă bucur că o piesă care nu a fost suficient apreciată la nivel local, aşa cum s-a întâmplat la Lyceum, a strâns laudele şi aplauzele unui juriu de nivel internaţional. Este o mare recompensă pentru copii şi pentru  munca depusă", a declarat profesoara îndrumătoare, prof. dr. Coca Dorica.
    
Bucuria micilor actori botoşăneni este cu atât mai mare cu cât prestaţia din rolul principal a primit premiul al II-lea al festivalului, la secţiunea „cel mai bun rol principal feminin”. Ilona Dănilă, tânara autoare a volumului „Ploaia de cuvinte”, este fericita premiată de clujeni pentru o Medee greu, dar frumos de interpretat. "Este un rol greu, cu o încărcătură psihologică mare, pentru că treci de la sensibilitate şi graţie, la urlete, disperare şi omor", a explicat Ilona, cea care vrea să urmeze o carieră în domeniu, motivând foarte simplu: "ca actor trăieşti mai multe vieţi în una singură. Pentru mine e şi un mod de a-mi elibera emoţiile", s-a destăinuit puştoaica din a X-a G.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senatorul Federovici: „În plan personal, sunt mândră de realizările guvernării PSD”

astăzi, 21:12
116

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, a transmis un punct de vedere cu privire la impactul guvernării social-democraților asupra românilor și la situația critică în care part...

O secție de votare din municipiul Botoșani își schimbă adresa

astăzi, 21:02
86

Locuitorii domiciliați pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Botoșani, care obișnuiau să voteze la Secția nr. 77, amenajată la Școala Generală nr. 3, sunt nevoiți să se deplaseze că...

Lista medicamentelor compensate a crescut cu 17 tipuri de molecule pentru boli cronice

astăzi, 20:39
71

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, prin inte...