Tineri din Botoșani și din Suceava, la „vânătoare” de proiecte

Tineri din Botoșani și din Suceava, la „vânătoare” de proiecte

La sfârșitul săptămânii trecute un grup de un grup de peste 20 de tineri de la Club Modas Botoșani și Asociația Studenților din Universitatea Suceava a efectuat o excursie documentar-educativă la Cetatea de Scaun  Suceava cu tema: ”Să descoperim proiectele de coeziune prin turism și  sport. Vânătoarea de proiecte”.

Pe parcursul documentării au fost vizitate diverse obiective realizate cu fonduri de coeziune din municipiul Suceava.  Participanții au aflat că Muzeul de Istorie din Suceava  a beneficiat de lucrări de modernizare si reabilitare în valoare de aproximativ 12 milioane de euro. Cetatea de Scaun, a fost, de asemenea, reabilitată și restaurată printr-un proiect în valoare de aproximativ 17 milioane de euro.  Botoșănenii i-au informat, la rândul lor, pe suceveni despre obiective cu fonduri de coeziune realizate la Botoșani, printre care Centrul Vechi, restaurări de biserici și monumente istorice, iluminatul stradal.

Premiile concursului au const bilete la  Festivalul Bucovina Rock Castle ( 2019 )

La Cetatea de Scaun a Sucevei tinerii s-au în trecut în concursul de tir cu arcul intitulat Vânătoarea de proiecte. Una din ținte a fost decorată cu inscripții purtând numele unor tipuri de proiecte europene cu fonduri de coeziune. Fiecare participant a prezentat tipul proiectului câștigat și  un exemplu concret din județul Botoșani sau/și Suceava. Cinci tineri cu cele mai bune rezultate la proba teoretică și practică au fost premiați cu bilete la Festivalul Bucovina Rock Castle.

Un concurs similar de tir cu arcul, având circa 40 de participanți, s-a desfășurat și în cadrul Taberei de jurnalism ”Ai noștri tineri” de la Șoldănești, tabără care s-a încheiat astăzi (luni 12 august). Printre concurenți s-au au numărat și 5 jurnaliști de la posturile centrale de radio și televiziune din România, profesori ai Taberei.  

Organizatorii activității de la Centrul Europe Direct Botoșani consideră că mesajul a fost transmis către participanți: proiectele cu fonduri de coeziune ajută nu numai la rezolvarea multor probleme economice și  sociale ale regiunii ci și  la   conservarea și  punerea în valoare a istoriei naționale. Beneficiile aduse de Politica de Coeziune în regiunea Nord Est,  la nivel local/regional, cu impact în domeniul Patrimoniului Cultural sunt evidente. Participanții au fost  fi  implicați activ   în activitate și  stimulați la desfășurarea unei dezbateri privind fondurile de coeziune,  într-un  format interactiv și inovator.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
265

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
445

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
136

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...