Tineri din Botoșani și din Suceava, la „vânătoare” de proiecte

La sfârșitul săptămânii trecute un grup de un grup de peste 20 de tineri de la Club Modas Botoșani și Asociația Studenților din Universitatea Suceava a efectuat o excursie documentar-educativă la Cetatea de Scaun  Suceava cu tema: ”Să descoperim proiectele de coeziune prin turism și  sport. Vânătoarea de proiecte”.

Pe parcursul documentării au fost vizitate diverse obiective realizate cu fonduri de coeziune din municipiul Suceava.  Participanții au aflat că Muzeul de Istorie din Suceava  a beneficiat de lucrări de modernizare si reabilitare în valoare de aproximativ 12 milioane de euro. Cetatea de Scaun, a fost, de asemenea, reabilitată și restaurată printr-un proiect în valoare de aproximativ 17 milioane de euro.  Botoșănenii i-au informat, la rândul lor, pe suceveni despre obiective cu fonduri de coeziune realizate la Botoșani, printre care Centrul Vechi, restaurări de biserici și monumente istorice, iluminatul stradal.

 

Premiile concursului au const bilete la  Festivalul Bucovina Rock Castle ( 2019 )

La Cetatea de Scaun a Sucevei tinerii s-au în trecut în concursul de tir cu arcul intitulat Vânătoarea de proiecte. Una din ținte a fost decorată cu inscripții purtând numele unor tipuri de proiecte europene cu fonduri de coeziune. Fiecare participant a prezentat tipul proiectului câștigat și  un exemplu concret din județul Botoșani sau/și Suceava. Cinci tineri cu cele mai bune rezultate la proba teoretică și practică au fost premiați cu bilete la Festivalul Bucovina Rock Castle.

Un concurs similar de tir cu arcul, având circa 40 de participanți, s-a desfășurat și în cadrul Taberei de jurnalism ”Ai noștri tineri” de la Șoldănești, tabără care s-a încheiat astăzi (luni 12 august). Printre concurenți s-au au numărat și 5 jurnaliști de la posturile centrale de radio și televiziune din România, profesori ai Taberei.  

Organizatorii activității de la Centrul Europe Direct Botoșani consideră că mesajul a fost transmis către participanți: proiectele cu fonduri de coeziune ajută nu numai la rezolvarea multor probleme economice și  sociale ale regiunii ci și  la   conservarea și  punerea în valoare a istoriei naționale. Beneficiile aduse de Politica de Coeziune în regiunea Nord Est,  la nivel local/regional, cu impact în domeniul Patrimoniului Cultural sunt evidente. Participanții au fost  fi  implicați activ   în activitate și  stimulați la desfășurarea unei dezbateri privind fondurile de coeziune,  într-un  format interactiv și inovator.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fotbalistul cu ochelari de la FC Botoșani, în centrul atenției în meciul cu Farul! (Foto)

Tuesday, 15 July 2025

Narcis Ilaș (18 ani), titular la FC Botoșani, a debutat în Liga 1 în sezonul 2022/23, la doar 16 ani, când a fost integralist în ultima etapă din play-out. Atunci, FC B...

Ministrul Educației, despre refuzul unor primari de a deconta naveta profesorilor: ”Voi avea o discuție cu premierul!”

Tuesday, 15 July 2025

Ministrul Educației spune că plata navetei pentru profesori „nu e o chestiune dacă vrei sau nu, e vorba de legalitate”. Întrebat ce le transmite acelor primari care refuză să...

Moment emoționant pentru doi copii din Botoșani cu ”centralul” Horia Mladinovici. ”Un gest enorm, respectele noastre!” (Foto, Video)

Tuesday, 15 July 2025

Pentru doi copii din Botoșani, meciul dintre echipa antrenată de Leo Grozavu și ”Marinarii” lui Gică Hagi (scor 1-1) va rămâne unul cu totul special. Înaintea debutului...