Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoşani a finalizat proiectul “Școala pentru viață”

Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoşani a finalizat proiectul “Școala pentru viață”

În perioada ianuarie-decembrie 2019, Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoşani a coordonat și implementat proiectul județean “Școala pentru viață”. Pentru că misiunea Seminarului și deviza ”O școală pentru minte, suflet și trup” pot fi translatate spre practică și prin realizarea unor activități extrașcolare, colectivul de profesori oferă constant elevilor, pe lângă cunoștințele specifice disciplinelor predate, informații utile în dezvoltarea profesională, implicându-i în activități diverse.

Realizarea acestui proiect survine în urma identificării unor nevoi, așa cum au fost formulate în documentele strategice ale instituției și ale conducerii liceului și vizează formarea unor abilități de viață la adolescenți, atât de necesare pentru integrarea socio-profesională, precum și pentru succesul școlar.

Proiectul și-a propus și a realizat mai multe obiective specifice, de la motivarea și stimularea învățării, pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare, promovarea unei conduite și a unei atitudini potrivite spiritului antreprenorial, din poziția angajatorului, dar și a anagajatului, roluri pe care un om le poate alterna pe parcursul întregii vieți și în cariera profesională, la formarea unui stil de viață sănătos și a unei conduite corecte, în contextul cetățeniei europene, prin cunoașterea regulilor, legilor, obligațiilor, drepturilor și măsurilor, pe care le pot lua pentru creșterea calității și duratei vieții.

Nu în ulimul rând, proiectul și-a propus socializarea, schimbul de bune practici, dezvoltarea personală, creșterea stimei de sine, a încrederii în forțele proprii, creșterea capacității de adaptare la situații inedite și în contexte noi, realizarea de schimburi educaţionale, între elevii și cadrele didactice implicate în proiect, încurajarea muncii în echipă, atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice, dar și creșterea capacității și culturii organizaționale, îmbunătățirea imaginii și atragerea de noi elevi, prin implementarea proiectului la nivel județean.

“Pe parcusul anului 2019, au fost desfășurate numeroase activități dintre care unele organizatorice, ce au apartinut echipei de implementare a proiectului, altele însă au fost desfășurate cu participarea activă și efectivă a elevilor. Activităti precum: Drepturile și obligațiile cetățenilor europeni, Știință și practică, Arta între originalitate și kitsch, Educație financiară, Stil de viață sănătos, Stop bullying, start loving, Traficul de persoane - o amenințare reală, au culminat cu un concurs. La concursul judetean ”Dosarul de angajare” au participat cca. 200 de elevi din liceele botoșănene. Dosarul depus pentru jurizare a fost alcatuit din urmatoarele documente: CV in limba română și în limba engleză, scrisoare de intenție, scrisoare de motivație, recomandare. Au fost acordate peste 50 de premii și mențiuni tinerilor care au realizat cele mai complete și corecte dosare de angajare, ceilalți elevi primind diplome de participare. Coordonatorii proiectului: Prof. Dr. Macovei Ada Alexandrina, Prof. Apostol Jeanina Catalina si Pr. Prof. Dr. Daniel Dascălu apreciază munca elevilor participanți la concursul județean și la celelalte activități ale proiectului, consideră că au fost îndeplinite obiectivele asumate și mulțumesc Inspectoratului școlar al județului Botoșani pentru parteneriatul asumat”, a explicat preotul  Profesor Doctor, Daniel Dascălu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În urmă cu puțin timp: o locuință din municipiul Botoșani a fost cuprinsă de flăcări

astăzi, 15:10
249

O locuință situată pe strada Pod de Piatră, din municipiul Botoșani, a fost cuprinsă de flăcări, vineri după-amiază.Pompieri ai Detașamentului din Botoșani au fost solicitați să inte...

Botoșani, la coada județelor privind rata de locuințe asigurate

astăzi, 14:50
35

Patru din cinci locuinţe româneşti nu au asigurare împotriva dezastrelor, arată statisticile. Mai grav este că majoritatea gospodăriilor neasigurate se află în mediul rural, ce...

Președintele CNCD: „Aș introduce educația sexuală în școală. În 2018, mamele minore au născut 10% dintre copii”

astăzi, 14:38
55

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a declarat miercuri seară că ar dori introducerea educației sexuale în școli, argumentând cu numă...