​Școala de bani pe roți îi invită la joacă pe copiii din Botoșani! FOTO

Programul include ateliere gratuite care se desfășoară într-un camion numit FLiP, a cărui cabină se transformă într-o sală de curs. Camionul va staționa la Botoșani între 7 și 20 martie.

​Școala de bani pe roți îi invită la joacă pe copiii din Botoșani! FOTO
Școala de bani pe roți, cel mai extins program itinerant de educație financiară pentru copii din România, ajunge la Botoșani. Acolo, camionul FLiP se va afla pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 20, în parcarea Magazinului Elvila (fost Belv) până pe 20 martie. Atelierele de educație financiară prin joacă se desfășoară zilnic, în intervalul orar 9:00 – 17:00, iar înscrierile sunt gratuite.

Școlile din acest oraș și din localitățile conexe se pot înscrie în intervalele orare 8:15 - 9:45, 10:00 - 11:30, 12:00 - 13:30, 14:00 - 15:30, 16:00 - 17:30 și 18:00 -19:30.

Cei interesați pot accesa pagina https://www.scoaladebani.ro/peroti/ sau suna la numărul de telefon 0725 772 255.

Proiectul de educație financiară îi încurajează pe copiii între șapte și 14 ani să învețe cum circulă banii prin lume, cum să facă economii și cum să gestioneze un buget, realizând toate acestea cu ajutorul unor jocuri desfășurate în cadrul unor ateliere. Acestea au loc în camionul FLiP, special amenajat pentru a fi deopotrivă loc de joacă și sală de curs. Timp de câte o oră și jumătate, grupuri de câte 15 elevi sunt ghidați de traineri specializați într-o călătorie care are drept scop să îi familiarizeze pe cei mici cu noțiunile financiare de bază.

”Continuăm anul acesta misiunea noastră de a aduce educația financiară cât mai aproape de elevi și de a forma, cu sprijinul trainerilor noștri, viitori adulți care pot lua decizii financiare chibzuite. Programul Școala de bani pe roți a fost primit foarte bine anul trecut și avem încredere că orașele în care FLiP  se va afla în 2018 vor avea aceeași deschidere către proiect. Reîncepem traseul caravanei cu Botoșani, unde abia așteptăm să facem cunoștință cu elevii pe care îi invităm la o călătorie antrenantă despre bani și valoarea lor", a declarat Andreea Nicoleta Deliu, coordonatoarea proiectului Școala de bani.

În 2017, FLiP a parcurs aproape 10.000 de km și a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău, Vaslui și Piatra Neamț. Peste 7000 de elevi din orașele în care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educație financiară într-un singur an. După Botoșani, FLiP va ajunge în Suceava, Bistrița-Năsăud, Baia Mare, Satu Mare și Cluj-Napoca. 
 
Școala de bani pe Roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, reprezentând o componentă a programului național de educație financiară al BCR – Școala de bani, care se adresează copiilor, adolescenților și adulților. În ultimul an, peste 1000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 18.000 de români workshopuri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de bani – ore de educație financiară pentru adulți.

Mai multe detalii despre înscrieri se pot obține accesând www.bcr.ro/educatiefinanciara.
 
(Comunicat de presa)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
58

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
104

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
136

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...