Școala Altfel cu agenţii rutieri, la Grădinița nr. 4 "Licurici" Botoșani! FOTO

Școala Altfel cu agenţii rutieri, la Grădinița nr. 4 "Licurici" Botoșani! FOTO

Cadrele didactice de la Grădința  ,,Licurici” Botoșani împreună cu reprezentanți ai Biroului Rutier Botoşani, agent principal Anton Dragoş şi agent principal Bălăucă Bogdan ,au desfășurat astăzi o activitate de informare a copiilor care a vizat educația rutieră, cunoașterea pericolelor și respectarea regulilor de prevenire ale acestora de către preșcolari, toate acestea în cadrul proiectului educațional ,,Hai  corect să circulăm, viața să ne-o protejăm”
   
Agenţii rutieri i-au angrenat pe preșcolari în activități prin intermediul cărora să își însușească  o conduită preventivă  în trafic. Cei mici au fost învăţaţi cum să traveseze strada în siguranţă, care sunt regulile de circulație atunci când sunt pe role sau biciclete, unde este locul lor în automobil, precum și alte noțiuni de educație rutieră necesare acestei categorii de vârstă. 

Polițiști rutieri au precizat că nu numai cunoașterea, dar obligatoriu este și respectarea de către copii a normelor și regulilor de circulație pentru a-i proteja în calitate de pieton sau pasager.

Agenţii rutieri care a venit în mijlocul copiilor  le-a vorbit de asemenea și despre costumația agentului de circulatie, despre regulile și normele de circulație, despre anumite evenimente care se întâmplă cu copiii care nu respectă regulile de circulație. De asemenea, alegerea în mod corespunzator a locurilor de joacă cu mingea, cu rolele, ori plimbarea cu bicicleta micșoreaza riscul de accidente și sporește siguranța tuturor participanților la traficul rutier. Agenţii rutieri au învăţat preșcolariii să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea grădiniţei etc.), deplasarea trebuie realizată doar pe trotuar, iar pe drumurile unde nu există trotuare, să se circule întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului. Totodată, poliţiştii l-au explicat semnificaţia indicatoarelor rutiere şi a culorilor semaforului. Prin astfel de activităţi, spun oamneii legii, se doreşte conştientizarea necesităţii formării încă de la o vârstă fragedă a unui comportament rutier responsabil.În încheiere copiii au spus poezii pe teme de circulație , au interpretat cantece ,au desfășurat un concurs pe teme de circulație și au facut poze cu agenţii de circulație, fiind foarte încântați de această întâlnire.
         
"Am organizat această întâlnire considerând că educaţia rutieră a celor mici este una din priorităţile cadrelor didactice, dar și unul dintre obiectivele poliţiştilor de prevenire a evenimentelor rutiere. Prin lecţiile desfăşurate la grupe, jocuri, concursuri cu tematică rutieră, poliţiştii sunt implicaţi în viaţa micilor pietoni de azi, viitorii biciclişti şi şoferi de mâine, în timp ce cadrele didactice au menirea de a-i educa pe copii în acest sens.Copiilor nu trebuie să le fie frică de stradă. Datoria noastră, a  cadrelor didactice este să-i învăţăm acest lucru. Trebuie să-i învăţăm că strada nu este loc de joacă şi să le explicăm ce consecinţe poate avea o clipă de neatenţie. De asemenea, trebuie să le formăm sentimente de respect şi de admiraţie faţă de poliţişti şi să - i facem să înţeleagă că poliţistul este un prieten care veghează asupra liniştii şi siguranţei noastre",  a precizat prof. Nela Miron, coordonator de structură.



    

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
610

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
130

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
83

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...