Românie – Colț de rai. Elevii din trei școli din Botoșani și-au unit forțele pentru a marca ziua de 1 Decembrie – Ziua Națională a României

Românie – Colț de rai. Elevii din trei școli din Botoșani și-au unit forțele pentru a marca ziua de 1 Decembrie – Ziua Națională a României

Săptămâna trecută, elevii din  3 școli, Școala Gimnazială Nr. 1 Rădăuți-Prut, Școala Episcop Doctor Partenie Ciopron Păltiniș și Școala Dimitrie Brândză Viișoara, și-au unit forțele pentru a marca un moment atât de important pentru noi, românii, ziua de 1DECEMBRIE – ZIUA NAȚIONALĂ.

Au fost îndrumați în realizarea cu succes a acestei activități de către doamnele profesoare Matei Ionela Carmen, Pușcașu Mihaela, Luchian Mirela, Matei-Popescu Luminița și Covaș Simona, cadre didactice la Școala Gimnazială Rădăuți-Prut și Ceică Cristina Luminița, cadru didactic la Școlile Păltiniș și Viișoara.

Astfel, au fost realizate desene reprezentând tricolorul, stema, românași îmbrăcați în minunatele noastre costume populare, harta tricoloră a României, de către elevi din clasele V – VIII.

La Școala Rediu, structură a școlii Rădăuți-Prut, micii patrioți din clasele I și a III-a au defilat țanțoși fiecare în casa lui, mândri îmbrăcați în costumele populare, cu drag confecționate de părinți și bunici.

La Școala Primară Rădăuți –Prut, elevii claselor a II-a și a IV-a, au realizat un frumos proiect-tip filmuleț, numit sugestiv ,,O Românie a copiilor,, în care sunt prezentate lucrările fiecărui copil.

Au întocmit referate, compuneri și poezii închinate Zilei Naționale, precum cea realizată de elevul Gherasă Daniel Ionuț, clasa a VIII-a, Școala Rădăuți-Prut, și, pe care a intitulat-o sugestiv - ,,ROMÂNIE – COLȚ DE RAI,,

“Da, România este cu adevărat un colț de rai pentru că este patria, este pământul strămoșesc, pentru care s-au luptat și s-au jertfit înaintașii. De aceea trebuie să fim mândri și să le cinstim memoria, să luptăm în continuare pentru a păstra țara curată, liberă și mai ales unită ,,în cuget și simțiri,, Și totuși, astăzi, când trăim momente atât de dificile, există elevi care, deși colaborează din punct de vedere didactic în mediul online, reușesc să realizeze activităti dedicate unor evenimente istorice și nu numai.

Cum să nu îndrăgești acest pământ, cum să nu iubești această țară care ne dă asemenea copii talentați cu care, noi profesorii avem privilegiul de a lucra.

Talentate și mândre că sunt românce se dovedesc a fi și elevele Alupoaie Patricia și Ionescu Amalia care au recitat ,,Scrisoarea III,, de Mihai Eminescu și au intonat cântecul patriotic ,,Treceți batalioane române Carpatii,,.

Indiferent de condițiile în care se desfășoară activitățile didactice, fie față în față, fie la distanță prin intermediul sistemului online, acești elevi dovedesc faptul că sunt conștiincioși, harnici, inventivi, cu o imaginație bogată și, mai ales cu dragoste de țară și gata oricând să cinstească țara și pământul strămoșesc. LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!!!! LA MULȚI ANI, DRAGI  ROMÂNI!!!” au spus organizatorii manifestării, care ne-au trimis la redacție și o poezie patriotică pe care vă invităm să o parcurgeți:

 

România-i casa mea

Și deloc n-o voi lăsa

O voi ajuta mereu

Și n-o voi lăsa la greu

 

România-i colț de rai

De la Ștefan și Mihai

Și cât o să mai trăiesc

Să simt aer românesc

 

Țara mea eu o iubesc

Căci este pământ ceresc

De la Dumnezeu lăsat

Pentru-ai noștri români creat

 

Mândră este țara mea

Și frumoasă ca o stea

Pe oriunde ai umbla

Alta nu găsești ca ea

 

Ascultați românilor

Ce-mi doresc pe viitor

Să păstrați acest pământ

Căci este un loc sfânt.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bătrân a fost accidentat de o mașină a cărui șofer nu a fost atent la manevra de dat cu spatele

Duminică, 17 Ianuarie 2021
548

Un bărbat de 79 a fost accidentat grav de o maşină care a ieşit cu spatele dintr-o parcare. Accidentul a avut loc vineri seară în Truşeşti.În momentul în care un autoturis...

Loc de dat cu…EPIGRAMA (128)

Duminică, 17 Ianuarie 2021
304

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:Cristian Preda este cunoscut ca profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Bucureşti, europarlamentar şi autor d...

Cutremur în România. Unde s-a produs și ce magnitudine a a avut

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
449

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe Richter a avut loc în zona seismică Vrancea, la orele 18.20.33.Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 82km E de Brașov, 96km ...