Programul „Europa, casa noastră", din nou la start!

Programul „Europa, casa noastră", din nou la start!

Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării lansează cea de-a X-a ediţie a programului „Europa, casa noastră". Activităţile din cadrul acestui program sunt structurate în două campanii principale, Competiţia „Euro Quiz" şi Concursul „Lider european".

Acestea au drept scop comunicarea politicilor europene şi a subiectelor de interes pentru copii şi tineri, încurajându-i să devină cetăţeni europeni activi, să se implice în activităţi de voluntariat şi în proiecte europene de schimburi interculturale. „Europa, casa noastră" le prezintă tinerilor Uniunea Europeană dintr-o perspectivă concretă, apropiată vârstei lor.

“„Europa, casa noastră" este gândită ca un exerciţiu pe mai mulţi ani şi urmăreşte derularea de activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, despre istoria şi politicile acesteia, despre evoluţiile din domeniul afacerilor europene. În plus, pe parcursul celor două campanii, în fiecare an se vor organiza vizite în şcoli, în scopul promovării programului”, au explicat reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Botoșani.

Prima campanie, competiţia „Euro Quiz", se adresează elevilor de clasa a VI-a din toate şcolile din România.

Pentru ediţia din acest an, înscrierea echipelor în concurs se face până la data de 4 mai 2020. Competiţia se va desfăşura on-line, în perioada 15-18 mai 2020.

Cea de-a doua campanie, concursul „Lider European", este un concurs de proiecte, se adresează elevilor din clasele IX- XII şi se desfăşoară în perioada septembrie-noiembrie a fiecărui an.

Toate informaţiile legate de cele două campanii ale programului „Europa, casa noastră" sunt disponibile la adresele http://www.euroquiz.ro/ şi http://www.lidereuropean.ro/.

“Tot aici, şcolile se vor putea înscrie on-line, vor putea trimite rapoarte şi fotografii din timpul activităţilor şi se vor informa cu privire la datele la care au loc activităţile din cadrul programului”, au mai adăugat reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rezultate finale la Definitivat 2020 în Botoșani: 83 de candidați au obținut dreptul de practică în învățământul preuniversitar

Luni, 3 August 2020
491

Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este la Botoșani de 64,84%, o rată &icir...

După 70 de ani, botoșănenii încă mai găsesc proiectile neexplodate din al Doilea Război Mondial

Luni, 3 August 2020
261

ISU Botoșani a anunțat o descoperire periculoasă în curtea unui localnic din Ungureni, unde o echipă de muncitori care executa lucrări de aducțiune apa, a scos la suprafață, un element d...

Dramă într-o familie din Leorda: un bărbat a murit în timp ce trebăluia prin curtea casei

Luni, 3 August 2020
1510

Un bărbat din judeţ a fost găsit fără suflare în curtea casei din comuna Leorda. Cei care au anunţat serviciul 112 au fost chiar membrii familiei, aceştia fiind chiar cei care au făcut d...