Proba scrisă pentru concursul de ocupare a posturilor libere din învățământul botoșănean are loc mâine

Proba scrisă pentru concursul de ocupare a posturilor libere din învățământul botoșănean are loc mâine

Miercuri, 29 iulie, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2020, informează Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Proba scrisă va începe la ora 9:00, în patru centre de concurs, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, aplicabile în cazul examenelor naționale, privind normele de acces în spațiile de examen în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, potrivit instituției.

Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 570 de candidați, din care 93 de candidați provin din promoția curentă”, arată IȘJ Botoșani.

Centrele de concurs pentru județul Botoșani au fost stabilite la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Grigore Antipa”, Școala Gimnazială Nr. 10 și Colegiul Național „A. T. Laurian”.

Pentru susținerea probei scrise, candidații trebuie să fie prezenți în sala de concurs cel mai târziu la ora 8,15. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore.

Subiectele și baremele de evaluare pentru toate disciplinele de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte2020.edu.ro.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 4 august, la sediul Inspectoratului Școlar Botoșani, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. 

Contestațiile se depun la sediul inspectoratului școlar sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediul inspectoratului școlar și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.

„Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în perioada 12 – 14 august”, mai precizează reprezentanții IȘJ.

Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar 2020, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
269

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5272

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
205

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...