Primarul municipiului Dorohoi, mesaj virtual în prima zi de școală: “Să aveți curajul, perseverența și tenacitatea de a nu ceda greutăților”

Primarul municipiului Dorohoi, mesaj virtual în prima zi de școală: “Să aveți curajul, perseverența și tenacitatea de a nu ceda greutăților”

Primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, a transmis un mesaj cadrelor didactice, elevilor și părinților prin care și-a prezentat regretul de a nu fi împreună la început de an școlar.

De această dată, edilul a încurajat virtual elevii de a-și lărgi orizontul, de a învăța să descopere lumea, de a avea curajul, perseverența și tenacitatea de a nu ceda greutăților. Totodată, primarul municipiului Dorohoi a dat asigurări că autoritățile locale depun eforturi pentru siguranța elevilor și cadrelor didactice.

“Dragi profesori, părinți și copii. Este primul an când nu suntem împreună la început de școală și o spun cu regret. Pentru mine fiecare început de an școlar reprezintă un moment frumos, plin de emoție, pentru că vă revăd și retrăiesc amintiri dragi. Școala reprezintă una dintre cele mai frumoase etape ale vieții, drumul cunoașterii și al autocunoașterii. Sper că anii pe care îi veți petrece pe băncile școlii să fie anii formării voastre ca oameni și specialiști în domeniul pe care vi l-ați ales. Aflați lucruri noi, vă lărgiți orizontul, dobândiți noi deprinderi, învățați să descoperiți lumea din jurul nostru, dar și să priviți în voi înșivă pentru a descoperi ce vreți de la viață. Să aveţi curajul, perseverenţa şi tenacitatea de a nu ceda greutăţilor, iar reuşita să fie pentru voi etalon. Nu uitaţi că educaţia autentică şi performantă se bazează pe implicare, determinare, respect faţă de cei din jur, bun simţ și toleranță, ca valori fundamentale.

Pe acest drum al vostru ne angajăm împreună: elevi, profesori și autorități locale. Mereu am pus pe primul loc dotarea infrastructurii școlare cu tot ce este necesar desfășurării unui învățământ modern de calitate. Domnii profesori vă sunt alături, călăuze la care puteți apela de câte ori aveți nevoie. Dragi părinți, vă asigurăm că facem tot ceea ce e necesar pentru a răspunde exigențelor dumneavoastră. Vă rugăm să fiți alături de noi , să ne sprijiniți în realizarea unui adevărat parteneriat din care vor avea de câștigat copiii. Trăim vremuri fără precedent, dar vă asigur că depunem toate eforturile pentru maxima siguranță a elevilor și cadrelor didactice.

Vă doresc să vi se împlinească toate visele, să aveţi sănătate şi putere de muncă, să fiţi colegi şi prieteni, să respectaţi şcoala şi nu în ultimul rând, să confirmaţi speranţele şi încrederea familiilor voastre. Un nou an școlar cu împliniri și reușite, bucurii şi gânduri bune !”, a transmis Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
135

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
549

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
282

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...