Peste 80% din elevi acuză dureri de cap din cauza suprasolicitării!

Peste 80% din elevi acuză dureri de cap din cauza suprasolicitării!

Obosiți, stresați și în permanență ocupați. Așa au ajuns cei mai mulți elevi din România, imediat ce au pășit în clasa zero. Acolo încep temele și presiunea de a fi printre cei mai buni.

După școală, părinții îi duc la diverse activități, iar pentru copilărie le rămâne prea puțin timp. Rezultatul: o generație de copii pentru care școala devine o corvoadă și o mare durere de cap. La propriu! Specialiștii în educație și medicii trag semnale de alarmă privind efectele pe termen lung.

Teme multe și diverse activități extrașcolare. Un program încărcat și atent planificat pe zile, ore și chiar minute. Nu e de mirare că, seara, elevii ajung acasă stresați, fără chef de nimic și cu mari dureri de cap.

Specialiștii în educație spun că toată această presiune la care sunt supuși copiii are mai multe cauze.

"O școală prietenoasă e o școală care își asumă învățarea în timpul orelor. Acum, sigur că vorbim de o angoasă și o anxietate a părinților, care aleg aceste activități extrașcolare din teama de a nu face tot ce e nevoie pentru copiii lor. Dar e și din cauza unei presiuni sociale uriașe", a explicat Daniela Vișoianu, președintele Coaliției pentru Educație.

Multe din aceste lucruri nu par a fi înțelese nici de profesori și nici de părinți.

Elevii de la școala gimnazială Nr.1 din comuna Blândești, de exemplu, după cum ne-a spus un părinte, încă din prima săptămână de la începerea cursurilor sunt obligați chiar de directorul uității școlare să cumpere culegeri auxiliare. Părintele spune că elevii sunt amenințați cu corigențe, în timp ce cei care nu au posibilitatea de a aduce banii, sunt umiliți. Să spunem că reprezentanții unității școlare se apără și neagă, pe bună dreptate, aceste lucruri? Și cine pierde din acest conflict? Este evident. Elevul!

Vorbim de această dată de un război general în România în ultimii 30 de ani, între părinți și profesori, și care nu face bine nimănui. Iar dacă mai adăugăm că, de nenumărate ori, cel puțin profesorii acestei școli din Blândești, au pus bani din propriile buzunare pentru a cumpăra manuale auxiliare doar pentru că familiile copiilor nevoiași nu aveau de unde, iar acesta este un fapt, subiectul capătă o altă conotație...

Rezultatul? Același: bullying social, în care toată lumea se luptă încrâncenată cu toată lumea în văzul lumii, și care are ca rezultat o generație de copii pentru care școala devine o corvoadă și o mare durere de cap! 

Și medicii avertizează asupra efectelor suprasolicitării organismului copiilor. Aceasta poate duce la depresie și izolare.

Studiile arată că durerea de cap este cel mai întâlnit simptom în rândul copiilor suprasolicitați. 8 din 10 părinți spun că au trecut cu cei mici prin astfel de episoade cel puțin o dată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
257

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
154

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
229

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...