Peste 80% din elevi acuză dureri de cap din cauza suprasolicitării!

Peste 80% din elevi acuză dureri de cap din cauza suprasolicitării!

Obosiți, stresați și în permanență ocupați. Așa au ajuns cei mai mulți elevi din România, imediat ce au pășit în clasa zero. Acolo încep temele și presiunea de a fi printre cei mai buni.

După școală, părinții îi duc la diverse activități, iar pentru copilărie le rămâne prea puțin timp. Rezultatul: o generație de copii pentru care școala devine o corvoadă și o mare durere de cap. La propriu! Specialiștii în educație și medicii trag semnale de alarmă privind efectele pe termen lung.

Teme multe și diverse activități extrașcolare. Un program încărcat și atent planificat pe zile, ore și chiar minute. Nu e de mirare că, seara, elevii ajung acasă stresați, fără chef de nimic și cu mari dureri de cap.

Specialiștii în educație spun că toată această presiune la care sunt supuși copiii are mai multe cauze.

"O școală prietenoasă e o școală care își asumă învățarea în timpul orelor. Acum, sigur că vorbim de o angoasă și o anxietate a părinților, care aleg aceste activități extrașcolare din teama de a nu face tot ce e nevoie pentru copiii lor. Dar e și din cauza unei presiuni sociale uriașe", a explicat Daniela Vișoianu, președintele Coaliției pentru Educație.

Multe din aceste lucruri nu par a fi înțelese nici de profesori și nici de părinți.

Elevii de la școala gimnazială Nr.1 din comuna Blândești, de exemplu, după cum ne-a spus un părinte, încă din prima săptămână de la începerea cursurilor sunt obligați chiar de directorul uității școlare să cumpere culegeri auxiliare. Părintele spune că elevii sunt amenințați cu corigențe, în timp ce cei care nu au posibilitatea de a aduce banii, sunt umiliți. Să spunem că reprezentanții unității școlare se apără și neagă, pe bună dreptate, aceste lucruri? Și cine pierde din acest conflict? Este evident. Elevul!

Vorbim de această dată de un război general în România în ultimii 30 de ani, între părinți și profesori, și care nu face bine nimănui. Iar dacă mai adăugăm că, de nenumărate ori, cel puțin profesorii acestei școli din Blândești, au pus bani din propriile buzunare pentru a cumpăra manuale auxiliare doar pentru că familiile copiilor nevoiași nu aveau de unde, iar acesta este un fapt, subiectul capătă o altă conotație...

Rezultatul? Același: bullying social, în care toată lumea se luptă încrâncenată cu toată lumea în văzul lumii, și care are ca rezultat o generație de copii pentru care școala devine o corvoadă și o mare durere de cap! 

Și medicii avertizează asupra efectelor suprasolicitării organismului copiilor. Aceasta poate duce la depresie și izolare.

Studiile arată că durerea de cap este cel mai întâlnit simptom în rândul copiilor suprasolicitați. 8 din 10 părinți spun că au trecut cu cei mici prin astfel de episoade cel puțin o dată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Trei câini au atacat o bătrână pe stradă, polițiștii i-au îndepărtat cu spray lacrimogen. Stăpâna s-a enervat și a luat salvatorii la înjurat

astăzi, 18:35
36

Joi, poliţiştii locali din cadrul serviciului ordine publică, aflaţi în misiune de patrulare în municipiul Botoşani, au observat pe aleea unui parc din zona centrală a municipiu...

Un ieșean și au sucevean au dat țeapă unei firme din Botoșani. S-au ales cu cătușe

astăzi, 18:28
60

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Vaslui și I.P.J. Botoșani, au identificat doi tineri, unul de 24 de ani, din jude...

Doi copii s-au făcut nevăzuți de la joacă. Mama a fost sancționată

astăzi, 18:14
96

Doi copii, de cinci și șapte ani, au dispărut din fața blocului unde se jucau, în zona Școlii nr.11 din Botoșani. Joi, poliţiştii locali din cadrul serviciului de ordine publică au fost...