Pentru că vin alegerile, Ministerul Educației a cerut școlilor să se pregătească pentru cursuri online

Pentru că vin alegerile, Ministerul Educației a cerut școlilor să se pregătească pentru cursuri online

Ministerul Educației a solicitat școlilor să se pregătească pentru cursuri online și să se înscrie pe una dintre cele două platforme gratuite și care îndeplinesc cerințele impuse de instituție, potrivit unei note trimisă inspectoratelor vineri, pe 19 septembrie.

Instrucțiunile vin după prima săptămână de școală și în același timp cu anunțul ministrului Monica Anisie, conform căruia săptămâna viitoare, de vineri, 25 septembrie, elevii nu vor mai veni fizic la școală și vor face cursuri exclusiv online până marți 29 septembrie, scrie Edupedu.ro.

Alegerile locale din 27 septembrie mută școala fizică în online pentru cel puțin 3 zile, după cum a anunțat vineri seara ministrul Anisie, iar Ministerul Educației transmite printr-o notă tuturor școlilor să își creeze conturi pe una dintre cele două platforme gratuite agreate.

În documentul obținut de Edupedu.ro, semnat de ministrul Monica Anisie și de noul subsecretar de stat, Jean Badea, fostul șef de cabinet al ministrului, ministerul transmite inspectoratelor “vă solicităm să informați unitățile de învățământ și unitățile conexe din județ/municipiul București, în vederea implementării soluției tehnice prezentate”.

Ministerul prezintă în document două platforme, cea de la Google (G Suite for Education) și cea de la Microsoft (Office 365 A1), ambele implementate în România prin clasaviitorului.ro. Instituția le transmite indirect școlilor că urmărește procesul de înrolare pe platformă, dând link spre harta unităților de învățământ care au deja cont. Momentan sunt peste 5.500 de licențe acordate (din care câteva sute sunt pentru facultăți și universități).

“Aplicațiile integrate celor două platforme permit organizarea activității didactice online, gestiunea activității la clasă – distribuirea temelor, evaluarea cursanților cu informarea în timp real a părinților referitor la evoluția învățării elevilor etc ., putând fi totodată utilizate și de către alte instituții din sfera educației, precum: casa corpului didactic, inspectoratele școlare” scriu oficialii de la minister în adresă.

Sursa: Edupedu.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
75

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
85

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
117

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...