O acțiune ce merită toată lauda: liceenii de etnie rromă din municipiul Botoşani doresc să aducă zâmbete copiilor din centrele de plasament!

O acțiune ce merită toată lauda: liceenii de etnie rromă din municipiul Botoşani doresc să aducă zâmbete copiilor din centrele de plasament!

Liceenii de etnie rromă din municipiul Botoşani doresc să aducă zâmbete pe chipurile copiilor din centrele de plasament, astfel că, în data de 6 decembrie 2019, ora 9.00, aceștia vor fi prezenți,  încărcați de daruri, la Școala Profesională Specială ,,Sf. Stelian’’ Botoșani. Au colectat pentru ei, jucării, hăinuțe și dulciuri.

“Știm că orice copil se bucură atunci când primește un dar, oricât de mic ar fi. Am fost și noi copii și știm că momentele de așteptare a lui Moș Nicolae și a lui Moș Crăciun sunt trăiri magice. ,,Dăruim pentru zâmbete, de Sf. Nicolae!’’, este mesajul elevilor liceeni din municipiul Botoșani, care studiază limba rromani”, a explicat Inspectorul școlar pentru minorități naționale din cadrul ISJ Botoșani, profesor Petronia Scripcariu.

Pe lângă darurile oferite copiilor, elevii au pregătit pentru aceștia un mic spectacol, astfel, elevii de la Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian vor interpreta melodii cu specific de iarna, elevii de la Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga’’ îi vor învăța pe copii jocuri educative, cei de la Liceul cu Program Sportiv îi vor antrena in tot felul de jocuri sportive etc.

“Vrem să ajutăm, vrem ca populația să ne perceapă altfel, vrem ca mass-media să vorbească frumos despre noi! Acesta este mesajul tuturor elevilor liceeni de etnie rromă  din Botoșani, iar dacă  copiii vor primi darurile noastre, înseamnă că deja s-a schimbat ceva în mentalitatea lor. Scopul activității este educarea elevilor în spiritul toleranței și nediscriminării, al implicării  și responsabilizării lor la nivelul comunității locale”, a mai adăugat Petronia Scripcariu.

Activitatea este organizată de Partida Romilor Pro Europa – Sucursala Județeană Botoșani în parteneriat cu Școala Profesionala ,,Sf. Stelian’’ Botoșani, coordonată de prof. Petronia Scripcariu, inspector școlar pentru minorități naționale la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul care a accident o femeie pe Sucevei, în arest pentru următoarele 30 de zile

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
572

Instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile față de tânărul de 27 de ani, din localitate...

Ministrul Mediului: Statul renunță la taxa auto în 2020

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
410

Anul acesta nu vom avea taxă auto, anunță ministrul Mediului. Costel Alexe spune că Guvernul nu va implementa în acest an o nouă taxă auto pe mașinile second-hand importate.Taxa auto ...

Municipalitatea a aprobat proiectul de reabilitare a Liceului „Petru Rareș”. Trei clădiri vor fi modernizate și echipate, cu peste 5,6 milioane de lei

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
417

Proiectul „Reabilitare şi modernizare Grup Şcolar Botoşani” a fost aprobat de către consilierii locali ai municipiului Botoșani, în prima ședință din acest an, desfășurat...