Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela: MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, paza școlilor din România!

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela: MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, paza școlilor din România!

“Pe fondul creșterii violenței și a consumului de droguri, MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, să asigure paza tuturor școlilor din România”, a declarat Marcel Vela, ministrul interimar al Afacerilor Interne și propus pe același portofoliu în Guvernul Orban 2.

“Și primarii vor și pot să mai angajeze câte-un polițist local și să facem echipe mixte pentru a asigura paza școlilor“, a continuat Vela.

Declarațiile au fost făcute în cadrul comisiilor parlamentare de apărare reunite, unde Vela a fost audiat.

El s-a prezentat alături de șeful său de cabinet, Traian Berbeceanu, și a precizat că principalul său obiectiv îl reprezintă creşterea încrederii populaţiei în instituţiile de ordine publică şi siguranţa cetăţeanului, ceea ce impune continuarea unor măsuri de eficientizare şi modernizare a ministerului, după cum a relatat G4Media.ro.

Comisiile reunite au dat un aviz negativ, cu 10 voturi “pentru”, 4 abțineri și 15 voturi “împotrivă”.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
727

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
239

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
194

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...