Ministerul Educaţiei nu intervine în decizia părinților sau a profesorilor de a pleca în excursii în străinătate

Ministerul Educaţiei nu intervine în decizia părinților sau a profesorilor de a pleca în excursii în străinătate

Ministerul Educaţiei a dispus mai multe măsuri după epidemia de coronavirus care a izbucnit în mai multe ţări din Europa, însă nu intervine în decizia părinților sau a profesorilor de a pleca în excursii în străinătate.

Dacă iniţial se cerea anularea deplasărilor în străinătate şi limitarea sau suspendarea conferinţelor şi excursiilor, ministerul dispune ca organizarea activităţilor sau a excursiilor în străinătate sau în ţară să rămână la decizia şcolilor.

Acordul părinţilor sau al tutorilor legali este necesar, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, precizând inspectorilor şcolari  că recomandarea privind limitarea/anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină.

"Ministrul Monica Anisie a subliniat faptul că organizarea activităţilor, excursiilor care se realizează în străinătate sau în ţară rămâne la decizia unităţilor de învăţământ, cu acordul părinţilor sau a tutorilor legali. Recomandarea privind limitarea sau anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină", se arată într-un comunicat al ministerului.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România numără: încă 4 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 34

Sâmbătă, 28 Martie 2020
1033

Au fost înregistrate încă 4 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus. România a ajuns la un număr de 34 decese, a informat duminică seara Grupul de Comunicare Strate...

FOTO&VIDEO: Imnul României răsună în megafoanele autospecialelor de poliție, în semn de mulțumire

Sâmbătă, 28 Martie 2020
791

Acțiune specială a forțelor de ordine din Botoșani. Simultan cu colegii din restul țării, toți polițiștii și jandarmii aflați în teren au staționat și au emis imnul național d...

Vrei să știi cum arată speranța? O femeie de 102 ani din Italia s-a vindecat de coronavirus. Este poreclită “Nemuritoarea”

Sâmbătă, 28 Martie 2020
533

O femeie de 102 ani din Genoa, Italia, care fusese infectată cu noul coronavirus și a stat 20 de zile în spital, s-a vindecat, deși pare de-a dreptul incredibil. Medicii susțin că acest caz...