Învătăţătorii se reunesc, vineri, la Biblioteca Judeţeană

Învătăţătorii se reunesc, vineri, la Biblioteca Judeţeană

Vineri, 25 mai 2018, începând cu ora 12,30, Secţia de Împrumut Carte pentru Copii din cadrul Bibliotecii Judeţene "Mihai Eminescu" Botoşani găzduieşte Cercul Pedagogic al Învăţătorilor clasei a II-a. Cu această ocazie va fi prezentat proiectul "Prietenii bibliotecii", ce se derulează în perioada martie - iunie 2018 şi al cărui scop este cultivarea gustului pentru lectură, perfecţionarea abilităţilor de comunicare, formarea comportamentelor adecvate statutului de cititor abonat la o bibliotecă publică. 

Prin acest proiect iniţiatorii şi coordonatorii - Florentina Dănilă, prof. înv. primar Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga” şi Marilena Chelariu, prof. înv. primar Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga”, alături de Ana Teletin, bibliotecar  Biblioteca Judeţeană ,,Mihai Eminescu”, în calitate de partener, şi-au  propus să-i determine pe copii să citească, să povestească ce au citit pentru a stârni curiozitatea colegilor, să-i înveţe să fie cititori activi, nu doar posesori ai permiselor de cititor. 

Proiectul „Prietenii bibliotecii” include următoarele activităţi: 

- ZIUA MONDIALĂ A APEI - 22 martie ( lectură publică - ,,Povestea unei picături de apă”, prezentare de carte, alegerea unei cărţi pentru lectură, expoziţie cu cărţi realizate de copii la studiul tematic ,,Fructele”, joc de rol)
- ORA DE LECTURĂ LA BIBLIOTECĂ - 12 aprilie (Prezentarea de carte, alegerea unei noi cărţi pentru lectura individuală, lectură publică - ,,Fructul cel mai valoros”- metoda predicţiei, dramatizare)
- GHICI…GHICITOAREA MEA! - 4 mai (Lectură publică, concurs de ghicitori, tombolă cu cărţi, prezentare de carte)
- CERC PEDAGOGIC AL ÎNVĂŢĂTORILOR CLASEI a II-a (Prezentarea proiectului, Prezentarea scenetei ,,Mesaj pentru un viitor verde”, Discuţii, Prezentarea  portofoliilor copiilor, realizate pe parcursul anului în cadrul orelor de lectură şi în cadrul activităţilor din cadrul proiectului)
- LECTURA- O  PREOCUPARE  DE VACANŢĂ - 6 iunie (Întocmirea unui ghid cu cărţile agreate ce copii în clasa a doua, Prezentarea cărţii preferate – poster, Prezentarea listei cu lecturile recomandate pentru vacanţă). (Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
496

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
67

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...