Înscrierile la grădiniță pentru anul 2020 – 2021 se vor face online

Înscrierile la grădiniță pentru anul 2020 – 2021 se vor face online

Înscrierile la grădiniță pentru viitorul an școlar 2020 – 2021 se vor face pentru prima dată în istorie exclusiv online.

Ministerul Educației a luat această decizie pentru a proteja atât părinții, cât și copiii, în contextul epidemiei de coronavirus. Ministerul încearcă astfel să prevină cozile din anii trecuți la înscrierea la grădinițe sau la școală, când părinții mergeau sa depună dosarele. Calendarul de înscriere online la grădinițe va fi prezentat în următoarele zile.

Primii pe calendar vor fi părinții care își reînscriu copiii la grădiniță, deci cei care au frecventat deja aceasta formă de învățământ și trec în următorul an. A doua etapa, este cea pentru înscrierile în primul an de grădiniță.

Noutăți sunt și pentru copiii care se înscriu la clasa pregătitoare și au nevoie, unii dintre ei, de evaluarea psihosomatică. Daca nu au apucat să o facă, înscrierile vor rămâne la fel, online, iar evluarea psihosomatică va fi înlocuită de o recomandare din partea directorului grădiniței de la care vine copilul. În plus, pentru înscrieri la clasa pregătitoare, evaluarea psihosomatică va fi înlocuită cu o declarație pe proprie răspundere și recomandare din partea grădiniței.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marius Budăi: „Domnilor Flutur și Șoptică, nu fiți lași și cereți-i lui Orban să mărească pensiile cu 40% celor 90.000 de pensionari din Botoșani”

astăzi, 11:08
18

Comunicat de presă:PSD apără legea pensiilor și majorarea cu 40% de la 1 septembrie. La nivel național PSD a inițiat o petiție semnată de peste 800.000 de pensionari din fiecare județ, in...

Un deputat îi cere lui Flutur să dispună ridicarea căsuțelor de pe Unirii

astăzi, 09:45
102

Deputatul PSD Răzvan Rotaru consideră că toate căsuțele din lemn de pe Pietonalul Unirii trebuie să fie ridicate din zona respectivă, dacă nu își găsesc utilitatea.„Este o zo...

(P) Cătălin Silegeanu: „Continuăm investițiile în Botoșani prin achiziția de noi utilaje”

astăzi, 08:45
81

Compania Hidroplasto anunță achiziția de noi utilaje pentru producția de granule din PVC.În acest sens compania a receptionat in luna August:1 Granulator marca Ba...