Începând cu anul școlar 2020-2021, elevii vor circula gratuit, pe baza carnetului de elev vizat

Începând cu anul școlar 2020-2021, elevii vor circula gratuit, pe baza carnetului de elev vizat

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, luni, că se va deconta transportul elevilor, urmând a fi luate mai multe măsuri, astfel încât problema să fie rezolvată atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

Începând cu anul şcolar 2020-2021, elevii vor circula gratuit, pe baza carnetului de elev vizat, după ce ministerele implicate vor elabora un proiect de act normativ în acest sens.

La iniţiativa ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, în ultimele două săptămâni au avut loc mai multe întâlniri interministeriale pe tema asigurării transportului elevilor şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu.

”Astăzi, la sediul Ministerului, a avut loc întâlnirea de lucru convocată de Monica Anisie. Au răspuns invitaţiei domnul Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, domnul Ionel Scrioşteanu, secretar de stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, însoţiţi de echipele tehnice, precum şi reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Elevilor şi ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa”, a anunţat, luni, MEC.

În termen de 30 de zile se va elabora o Hotărâre de Guvern care să abroge HG 863/2016 pentru aprobarea metodologiei de calcul şi stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport şi să prevadă noi tarife maximale.

”Începând cu anul şcolar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat de către unitatea şcolară, sens în care ministerele implicate vor elabora un proiect de act normativ”, a mai precizat MEC, transmite news.ro.

Sursa citată a precizat că elevii au confirmat participarea la întâlnirea de lucru de săptămâna viitoare, care are drept temă discutarea hotărârii de Guvern menite să abroge HG 863/2016.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
29

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
33

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
32

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...