Implicarea autorităţilor locale în educaţia copiilor, în Școala Altfel - FOTO

Implicarea autorităţilor locale în educaţia copiilor, în Școala Altfel - FOTO

Una din marile cerinţe şi marile realizări la ora actuală în educaţia elevilor este şi implicarea autorităţilor locale. Nu este pentru prima dată şi sperăm nici ultima. Accesul elevilor în mod gratuit ţinând cont că provin din învăţământul special, la instituţiile de cultură, este bunul cel mai de preţ fără de care nu am fi reuşit atingerea multor obiective (în planul învăţării, al integrării sociale-ce nu reuşesc părinţiii,aparţinătorii  rămâne pe seama şcolii, a comunităţii) şi să recunoştem educaţia nu se realizează doar în spaţiul şcolii.

Cele mai benefice realizări în cadrul Săptămânii Altfel 21-25 mai 2018 , au fost cele de cultură, luni la Concertul lecţie al Filarmonicii de Stat Botoşani - manager Mihai Sîrbu, marţi - Vizita ghidată de la Muzeul de Istorie - director prof dr Aurel Melniciuc, cu care avem proiect pe Patrimoniu cultural- fiind incluse şi activităţile şi programul Muzeului (unde ghizi sunt extraordinari), joi Vizionare spectacol la Teatrul pentru copii şi tineret Vasilache cu piesa Tigirşorul Pietrik, director Marius Rogojinschi. 

Vineri - pe lac cu hidrobicicleta şi în parcul de distracţii- director ing. Eugen Ţurcanu şi responsabil de zone de agrement, baze sportive Dumitraş Ovidiu prin care elevii în vacanţa de iarna au beneficiat de acel sport şi joc de iarnă gratuit în multe rânduri.- patinajul.

Ţinând cont că anul 2018 este Anul European al Patrimoniului cultural, miniproiectul nostru pentru Şcoala Altfel cu instituţiile şi autorităţile locale este ,,Din frumuseţile Patrimoniului local ’’.

Un sprijin consistent pentru accesul gratuit al elevilor şcolii  la circul Americano Vargas de pe data de 19 mai 2018 (care este privat, nu de stat şi nu este obligat să accepte accesul oricui) datorăm şi viceprimarului Marian Murariu, de unde copiii au avut parte nu numai de balet în aer, jonglerii, scamatorii, acrobaţii, elefantul Ibi ci şi o reprezentaţie de ştiinţă şi tehnică, de inovaţie care să recunoaştem a uimit pubilcul de orice vârstă cu acea maşină robot.

Această activitate poate fi dedicată Zilei Eroilor- pentru viaţa şi profesia nu tocmai lejeră, uşoară, care cere multe sacrificii şi foarte mult efort, dacă tot a coincis prezenţa lor în oraş cu programul autorităţilor locale de celebrare a Zilei Eroilor.

De menţionat că avem parteneriate cu toate aceste instituţii, avem ţel comun în atingerea unor scopuri, iar aceste parteneriate necesare, care răspund nevoilor instituţiilor şcolare, prin relaţionare şi colaborare, comunicare  pot aduce progrese spectaculoase oricărui copil cu sau fără dizabilitate. Mulţumind astfel încă odată pentru implicare, sprijin care totuşi necesită resurse şi energii..Coordonatori şi iniţiatori -reprezentanţii instituţiilor.

Un alt partener Ocolul Silvic Mihai Eminescu, unde prin ing Iulian Dascălu elevii au fost şi au plantat fapte bune la Vorona.
 
Punem în valoare şi resursele comunitare- videoclip realizat cu Filarmonica de Stat – interpretând Imnul U.E. intrând în personajele instituţillor europene. Concursul la care ne-am înscris ,,Diferiţi împreună’’, este dedicat Zilei Europei şi Anului Patrimoniului cultural, constând într-un videoclip realizat de un elev, de 2 minute.

(Comunicat de presa - Liceul Tehnologic Sf. Stelian Botosani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comună din Botoșani fără internet, copiii, puşi să facă ore online. „Ca şi cum l-ai pune pe orb să scrie o declaraţie“

Miercuri, 30 Septembrie 2020
976

Părinţii dintr-o comună botoşăneană sunt revoltaţi că elevii trebuie să facă din nou ore on-line în perioada alegerilor. Aceştia spun că este umilinţa supremă, având în...

Medic nou la Unitatea de Primiri Urgențe

Miercuri, 30 Septembrie 2020
635

Nu mai puțin de opt medici stomatologi s-au înscris pe postul fără concurs de medic dentist de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.După selecția dosarelor, au mai ră...

Donație importantă pentru copiii și adulții cu dizabilități aflați în unitățile rezidențiale din cadrul D.G.A.S.P.C Botoșani

Miercuri, 30 Septembrie 2020
382

Începând de miercuri, 30 septembrie 2020, beneficiarii unităților rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, copii ...